Подай сигнал

Четете в "Марица": Седем двойки се венчават на Хисар капия

Пловдив

от Марица вест. 759 прегледа 0

Четете в "Марица": Седем двойки се венчават на Хисар капия

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 11 септември, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки, важни за Пловдив. Ето част от тях:

Копачи на биткойни се вързаха за селски трафопост

Втора група копачи на биткойни, крадящи ток от EVN, бе разбита от полицията вчера. Незаконната ферма за добиване на криптовалута е действала в пловдивското село Триводици. Машините били разположени в стара стопанска сграда.


Сцена на кръстопът от днес до 23 септември

Двадесет и третото издание на Есенния международен театрален фестивал СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ под наслов ТЕАТЪРА - НЕВЪЗМОЖНОТО се открива днес с премиерата на мюзикъла "По-полека" по песни на Стефан Вълдобрев.

Седем двойки се венчават на Хисар капия

Сватбите на Трихълмието са част от инициативата на „Тържествени обряди” и ОИ „Старинен Пловдив” във връзка с юбилея на архитектурно-историческия резерват.


По-евтини учебници за 10. клас

След като миналата година родителите възроптаха срещу цена от 220 лева за учебници по основните предмети на деветокласниците, сега издателствата се побраха в по-разумни граници за 10. клас - около 170-180 лева. Учениците от този набор не могат да купуват на старо, защото са по новия закон.

Обучават кадри "по заявка" на бизнеса

Бизнесът в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ ще си „кове“ кадрите сам. Вчера на територията на община Раковски официално бе открит Център за професионално обучение, в който ще се квалифицират специалисти по заявка от конкретна индустрия. Тук могат да се обучават по 600 души годишно на ултрамодерни машини от висококвалифицирани преподаватели.


Португалци инвестираха 57 милиона в Стъкларския

Португалската компания ВА инвестира 57 милиона лева в нов производствен цех в бившия Стъкларски завод. Там ще има четири производствени линии и ще е четвъртият на територията на предприятието. За рязането на лентата в града под тепетата вчера пристигна президентът Румен Радев.


Мария Габриел поема иновациите в ЕК

Опъват шатри с вкусотии на Небет тепе

Гребната с алея на олимпийската слава

Неда, Спас и Тримон стават символи на Пловдив

„Училище за пациенти“ в „УниХоспитал“