Подай сигнал

Четете в „Марица“: Разкриха античен град до Тунела

Пловдив

от Екип Марица 838 прегледа 0

Четете в „Марица“: Разкриха античен град до Тунела

32 страници с любопитни заглавия и авторски разработки можете да прочетете в новия брой на вестник „Марица”.

Ето и някои от тях:

Разкриха античен град до Тунела

Запазени зидове на масивни антични сгради са разкрити при строеж в частен имот от южната страна на Тунела на бул. „Цар Борис III Обединител”. Предполага се, че са от ранния римски период. Строителството на бъдещата офис сграда е спряно.

Тийнейджъри върнаха портмоне с 1500 лева

Двама тийнейджъри намериха портмоне, пълно със стотачки, и го върнаха на пенсионери в Пловдив. Алекс и Владо намерили пълния портфейл, докато ритали топка край блока на ул. "Борба" 9.

Инициативен комитет "Искам жилище - Арман махала": Не бутайте дома на онкоболната Затие.

Организацията призова да се отмени предстоящото събаряне на незаконна къща на онкоболна жена и нейното семейство в Арман махала, тъй като на петимата човека в домакинството не е осигурен алтернативен подслон. Вицепремиерът Валери Симеонов говори по темата на конференция за проблемите в етномахалите, инициирана от райкмета на "Северен" Ральо Ралев.

Пазят с полиция нова детска площадка в Кючука

Люлките и катерушките с мека настилка, беседка и пейки се намират в парк "Източна Румелия" на ул. "Кукуш" до Бетонния мост. Съоръженията отговарят напълно на съвременните норми за безопасност и струват 42 000 лева с ДДС.

Оставиха в ареста тарана Габриела

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема и задържа 20-годишната Габриела Медарова, която в неделя на разсъмване помля с джипа си БМВ-Х5 една дузина паркирани коли пред комплекс "Оазис 4" в "Кючук Париж".

Коментари