Четете в "Марица": Полицията на крак за Великден

"Джи Пи Груп" в битка за 70 млн. в Пловдив

Пет оферти са подадени  в Община Пловдив за един от най-скъпите обекти на воден цикъл, за който са осигурени средства от ЕС по оперативна програма „Околна среда”.  Това е модернизация и реконструкция на Пречиствателна станция на стойност 70 млн. лева с ДДС.

 

Строят паркинг за 30 коли в супер центъра

Паркинг за тридесетина коли ще има на бул. "Цар Борис III Обединител" до Централна поща. Местата са съгласувани с КАТ и строителите от фирма "Драгиев и ко" вече започнаха да редят плочки. За автомобилите, които идват от Тунела и искат да спрат, има отбивка след спирката и отделно изход на същото платно.

 

Качеството на розовото масло гарантирано със закон

Депутатите одобриха на първо четене изцяло новия Закон за маслодайната роза. Текстовете са по предложение на Министерски съвет, а целта им е да се създаде единна национална регламентация за производство и преработка на маслодайна роза, която да гарантира качеството на българското розово масло.

 

Полицията на крак за Великден

Докато гражданите празнуват един от най-светлите християнски празници, целият наличен ресурс на МВР ще бъде мобилизиран, за да протече всичко гладко и спокойно. Това заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

 

7 светини на час от Пловдив

Наближава един от най-светлите християнски празници и повечето хора вече са планирали пътуванията си. Доста от българите прекарват Великден в чужбина, но напоследък все повече остават да празнуват у нас, тъй като родината предлага не по-малко интересни и значими дестинации. Ала все още величествени манастири, великолепни църкви и чудни малки параклиси в планините остават недооценени. Само на час от Пловдив има места светини, които си заслужава да бъдат посетени от цялото семейство по великденските празници.

 

Премиерът спасява УНСС със 7.5 милиона

Държавата ще отпусне на УНСС предвидените по договор 7.5 млн. лв. за довършването на новия учебен корпус. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на университета. Само преди дни обаче финансовият министър Владислав Горанов заяви, че има редица грешки при изграждането на проекта.

 

15 май - денят на Пловдив, купата е наша

И малко катран в еуфорията на футболен Пловдив. Да ви кажа, че въпросната сряда (15 май) ще бъдете на работа и за дербито. Феновете на Локо и Ботев имат да свършат две неща. Първата е да "инспектират" как ще се държи автомагистрала "Тракия", когато за кратко време я "налазят" 15-20 хиляди автомобила. Дано асфалтът издържи. Втората работа, но не по-малко важна е: феновете да покажат на министър Кралев, че Пловдив заслужава стадион.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?