Четете в "Марица": Пловдивчанин гори с имотна измама

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 29 май, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки, важни за Пловдив. Ето част от тях:

Пловдивчанин гори с имотна измама

Пловдивчанин с къща в Перущица стана жертва на имотна измама. Жилището, в което Красимир Кръстев живее със семейството си от 23 години, е било продадено миналата година зад гърба му. За деянието той обвинява 70-годишните сестри близначки Дафинка Славкова и Спаска Тотова, с които бил в съсобственост.

Пловдив 2019 брои 250 000 лв. за статии и снимки с дрон    

Шеста обществена поръчка от началото на годината обяви на сайта си фондация "Пловдив 2019". Тя е за медийно отразяване на инициативата Европейска столица на културата и е на стойност 250 хиляди лева без ДДС. Оферти се очакват до 26 юни, а срокът на договора е 12 месеца, което означава, че спечелилият ще лъска имиджа на фондацията дълго време след края на ЕСК.  

Вадят на светло проекта на пл. "Централен"

Работният  проект на пл. "Централен" най-после ще бъде представен пред гражданите и експертите. Това ще стане в сряда, след като в Общината са получили окончателното одобрение от НИНКН. Проектът ще бъде изложен на самия площад с 3Д модели, за да се види как ще изглежда, след като приключи ремонтът.

ГЕРБ с най-убедителна победа в „Северен“, най-зле - в "Източен"

Хората от район „Северен“ остават най-верни привърженици на ГЕРБ. И на вота за Европейски парламент в неделя партията на Борисов регистрира най-високи резултати в "Кършияка", както бе и на последните местни и парламентарни избори.

Само Панайота от Карлово на матура по физика      

Дванайсетокласничка от Карлово се яви вчера самичка на матура по физика. Панайота Вангелова, която завършва СУ „Васил Левски” в родния си град, се записала за трети зрелостен изпит по желание, защото кандидатства инженерство в Империал Колидж в Англия, а там искат да е положила три матури.

Пробиха газопровод, "Кършияка" пред взрив

Пробит газоровод на Рогошко шосе едва не взриви квартал Кършияка. Аварията стана вчера, докато служители на фирма „Щрабаг“ полагаха тръби за вода в района на моста на Адата. Сигнал за инцидента беше подаден на телефон 112 около 12 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?