Четете в "Марица": Папа извън протокола


Нуждаем се от това младите да имат бъдеще. Такова послание отправи вчера папа Франциск при историческото си посещение в Раковски. Градът, който е средище на католическата общност у нас, събра над 14 000 вярващи от цялата страна, дошли да видят на живо Светия отец и да чуят мъдрите му послания.

* Всеки трети на борсата е между 28 и 39 години
Средно по 27 пловдивчани се борят за едно работно място от Бюрото по труда. При 4118 души, записани на трудовата борса, обявените позиции са 149, става ясно от данните на електронния портал на Агенцията по заетостта е-трудова борса.

* Паркът зад "Санкт Петербург" остава
Паркът зад хотел "Санкт Петербург" остава зелена площ и няма да бъде застроен. Това обеща Бойко Борисов на стотици протестиращи вчера.

* Фекалии избиват от канализацията в центъра
Отпадъчни води, които се стичат по стените на мазето на блок в центъра на града и миризма на фекалии във входа.

* Не е засечено нарушение на Летище Пловдив
Служители на Агенция „Митници“ не са открили нарушения в митническия склад на Летище Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

* Бойко Борисов: Държавата ще даде 150 млн. за Околовръстното на Пловдив
За три дни премиерът Бойко Борисов два пъти пътува до Пловдив. В събота той посети Раковски, за да види как се готви градчето за посещението на папа Франциск I. Вчера той отново пристигна в Раковски заедно със Светия отец, а по обяд се срещна с протестиращите в защита на парка до хотел "Санкт Петербург".

* Роми пресякоха нагла кражба в центъра на Пловдив
Семейство бездомни роми, които често нощуват под прозорците на Природонаучния музей в Пловдив, станаха герои, като предотвратиха нагла кражба, научи "Марица".

* Папа извън протокола
От вчера вече никой не може да казва, че е бил в Раковски и не е видял папата. Негово Светейшество Франциск направи историческо посещение в "града на яката вяра", където е съсредоточена по-голямата част от католическата общност у нас.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?