Четете в "Марица": Отпускат 100 000 лв. за Хуманитарна гимназия

Анонси за броя на 13 юни 2019

Пловдивски фермер продава ябълка за 95 000 евро  -  Уникалният плод в момента зрее в овощна градина в село Трилистник. След откъсването ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология и ще бъде положен в кутия, тип бижу. Тя ще бъде изработена от 18-каратово злато, обясни идеята си Красимир Кумчев. Само поставката, която имитира прочутите яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и според цената на златото в момента излиза 65 000 евро. Отделно от това е изработката.  

Отпускат 100 000 лв. за Хуманитарна гимназия -  парите са за проектиране на реконструкцията на сградата, в която съжителстват гимназия и основно училище

Деца от ОДК измислиха чиния от царевични листа - Ученици от Пловдив разработиха проект за биоразградими и безвредни чинии от царевични листа и с това грабнаха голямата награда за най-добра учебна компания на организацията "Джуниър Ачийвмънт". Екип  Incendio от ОДК Пловдив  с ръководител инж. Огнян Димитров след по-малко от месец ще представя България на международното състезание на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт Европа, което ще се проведе във Франция.

Събират ромчета по полето, за да се яват на изпитите в 7. клас  - Учители и директори на селски училища събират по полята седмокласници, за да се явят учениците на националните външни оценявания в понеделник и сряда идната седмица. В момента семействата от малцинствата заедно с децата си заработват усилено в селското стопанство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?