Четете в „Марица“ – Откриха детски скелет със стрела в гърдите

Ето интересните заглавия от новия брой на вестник "Марица" в четвъртък:

200 тира на Асеновградско за протеста срещу Брюксел

- Близо 200 тира ще се подредят днес сутринта на Асеновградско шосе, за да подкрепят протеста на превозвачите срещу новия регламент за дейността им,  лансиран от Брюксел. Това съобщи за „Марица“ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. Той уточни, че протестът неслучайно се провежда навръх Спасовден, тъй като това е и Денят на шофьора. 


Откриха детски скелет със стрела в гърдите

- Три скелета, между които и този на малко дете, откри археологическият екип, който извършва разкопките на частния имот преди Тунела. Находката е от средата на трети век от новата ера. „Детето е на възраст между 4 и 6 години. Намерихме връх на желязна стрела в гърдите му”, обясни археолог Елена Божинова, ръководител на обекта. 


Най-ефикасният антидот срещу бойните отрови е български

-Това обяснява в интервю за Марица Проф. д-р Никола Александров. Той е един от най-добрите токсиколози в България.  Генерал-майор от запаса, бивш ръководител на Катедрата по токсикология и алергология на Военномедицинската академия. Дългогодишен главен републикански консултант, автор на десетки трудове и книги.  Спасил десетки хора от отравяне, включително шефа на българското разузнаване. 


Момчето от Испания завършва две гимназии  

Когато преди 5 години Адриан Стоянов се връща в България след 9 години живот в чужбина, му се налага да се учи да пише на майчиния език като първолаче от А и Б. Днес в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Арх. Камен Петков” всички го познават като Момчето от Испания. Тази година тийнейджърът  завършва там транспортно строителство, като успоредно с това е учил и в самостоятелна форма в Руската гимназия. За да му се зачетат и двете, младежът ще държи трета матура по избор и ще е единственият ученик от областта, за когото ще бъде организиран такъв зрелостен изпит по испански.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?