Подай сигнал

Четете в "Марица": Още бетон в дробовете на Пловдив

Пловдив

от Екип Марица 679 прегледа 0

Тези и много други разработки четете в утрешния брой на вестник "Марица"

В утрешния брой на в. "Марица" очаквайте:

Още бетон в дробовете на Пловдив


Поредната зелена площ в Пловдив пада жертва на бетона. С разрешение на застрояване на градинката между бул. "Марица юг" и ул. "Весела" се е сдобила фирма "Инджовстрой" ЕООД, собственикът на имот от 535 кв. м. В Общия устройствен план теренът не е маркиран като зеленина, а инвеститорът разполага с изряден нотариален акт, ПУП и разрешение за строеж, което му позволява да издигне сграда с височина над 15 м в близост до 16-етажните блокове наоколо.

661 деца останаха без детска градина


661 деца в Пловдив засега са без детска градина. Това стана ясно вчера, след като излязоха резултатите от първо класиране. За учебната 2019/2020 година се бореха 2395 малчугани, а свободните места бяха 1849.


Държавата дава по-големи заплати от бизнеса


Средната брутна работна заплата в Пловдивска област за месец март порасна до 1071 лева. Месец февруари е била 1028 лева, сочат данните на териториално статистическо бюро Юг. През първото тримесечие на 2019 г. хората, заети в обществения сектор, са се подписвали срещу средно 1126 лева. Частният бизнес пък е давал средно възнаграждение 1019 лева. Така ножицата между администрацията и другите остава голяма - 107 лева, макар именно бизнесът чрез данъците си да осигурява доходите и на чиновниците.


Сменят охранителите в Душото


Охранителната фирма в ОУ "Душо Хаджидеков” ще бъде сменена, след като ученички намериха пакетчета с марихуана в двора на школото и станаха обект на преследване и агресия от дилъра. Това обясни пред „Марица“ директорът на учебното заведение Грозданка Николова по време на спешната среща с притеснени родители и полицията, която се проведе във вторник вечерта.

Коментари