Четете в "Марица" - Народът минава на парно

В новия брой на "Марица" може да прочетете следните интересни теми и разработки:

Проф. Димитров с музей и улица
 
Археологическият музей в Созопол и улицата в Стария град, свързваща „Аполония“ и „Кирил и Методий“, вече ще носят името на починалия скоро директор на Националния исторически музей Божидар Димитров. 
Мотив за това е неоценимият принос на проф. Димитров за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на Созопол като част от националното и общоевропейското културно наследство.  
 
 
Народът минава на парно
 
EVN Топлофикация стартира нов проект за изграждане на новa топлопреносна мрежа в район „Централен“. Целта е присъединяване на още сгради към централно отопление. Планирано е полагането на 130 метра нов топлопровод по улиците “Весела” и “Ламартин”. Проектът трябва да приключи в началото на септември, но кръстовището на двете улици няма да се затваря.
 
 
Затварят подлеза на "Гладстон" за 4 месеца
 
С ударни дози спокойствие трябва да се заредят шофьорите в Пловдив за следващите месеци. От днес за движение се затваря подлезът на ул. "Гладстон" под Централна поща. Трафикът по тази възлова градска артерия се спира до 30 ноември  в участъка между  кръстовищата с улиците „Преслав” и „Петко Д. Петков“. Маршрутът на автобусите по линиите  №10 и 66  се променя, предупредиха вчера от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Рейсовете ще обикалят по бул. "Шести септември" и "Източен".
 
 
Търси се новият лирик на България
 
Стартира осмото издание на Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Преди то бе за млади поети, но от известно време в него вече могат да се включат и по-опитни автори, стига да не са надхвърлили 45 години. Темата е свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни поетични надпревари. 
Творбите се приемат до 17 септември 2018 г. на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, Дирекция „Култура и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?