Четете в "Марица": Мисия зоопарк

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 10 август, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки, важни за Пловдив. Ето част от тях:

 

1. Фенове даряват по 2 стотинки на Слави

Фенове даряват по 2 стотинки на пловдивския влогър Слави, за да плати глобата от 5000 лева, която му бе наложена за организираното от него групово изкачване на Мусала. Санкцията е наложена за нарушаване на реда в Национален парк „Рила“.

По време на дискусия по случая участник във форума предложи глобата да бъде платена в жълти стотинки като реакция срещу действията на институциите. Последователи на влогъра подеха идеята и така вече са събрани 1200 лева на монети.

 

2. Мисия зоопарк - частници отменят общината


Зоокътове в магазини, хотели и частни къщи привличат стотици пловдивчани всеки уикенд, след като градът е без зоокът вече 11 години. Пловдивската зоологическа градина бе затворена заради лоши условия за отглеждане на животните през 2008-а. През 2015-а общината стартира мащабна реконструкция на обекта - изсечени бяха стотици дървета, а теренът на зоопарка се разшири до 40 декара. Бяха доставени дървени къщички за обитателите, изляха се стотици кубици бетон, вдигната е и ограда, а в обекта са инвестирани над 4 млн. лева. От три години обаче строителите ги няма. Зоопаркът е под ключ след няколко съдебни дела, заведени срещу администрацията. Първо природозащитниците се жалваха, че от РИОСВ неправомерно да пуснали проекта с мнение, че за разширяването не е необходима Оценка за въздействие върху околната среда. После пък прокуратурата се усъмни, че работата е възложена на изпълнителя "Запрянови 03" в нарушение на закона, без да е изготвен проект с количествено-стойностни сметки. По проблема дори бе заведено дело срещу градоначалника Иван Тотев, бившето му вече вице Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев.


3. Земята никога не е била по-гореща

 

През 2015 година в Париж беше подписано международно споразумение за намаляване на въздействието върху климата, целящо да забави непрестанно увеличаващите се темпове на глобално затопляне. Светът обаче продължава да бъде разединен относно въздействието, което оказваме върху климата на Земята. На първо място „глобално затопляне“ е термин, който не значи непременно общо повишаване на температурите във всяка точна на планетата. То води до изменения в хидрологичните и метеорологичните климатични цикли, които могат да варират от по-екстремни валежи и необичайно ниски температури на едно място, така и по-дълги продължителни суши, придружени с високи градуси на друго.

 


4. Кейт Мидълтън - модната икона на Великобритания

Удивителната история на Кейт започва съвсем обикновено. Катрин Елизабет Мидълтън е едно от трите деца в семейството на авиодиспечер и стюардеса. Съдбовна среща с принц Уилям променя живота й, превръщайки херцогинята на Кеймбридж в една от най-обсъжданите, влиятелни и вдъхновяващи жени на своето време.

Между героините от приказките и истинската Кейт Мидълтън има една разлика ​-Катрин никога няма да стане принцеса, а кралица-ескорт (съпруга на управляващия крал). Бракът между кралска особа и момиче без знатен произход няма как да не припомни на Великобритания за обичаната Лейди Ди. Оказва се, че Даяна и Кейт имат много общо - и двете се радват на огромен медиен интерес и успяват да се приспособят към строгия протокол като запазват своята идентичност. Даяна вярва, че “според хората в края на деня единственото нещо, от което се нуждаеш, е мъж. Всъщност една удовлетворяваща работа би била по-добре“. Години по-късно приятелка на Кейт й споделя, че е голяма късметлийка да се среща с принц Уилям. Следвайки стъпките на Даяна, бъдещата херцогиня отвръща, че късметлията е той.

 


5. Азис се награби с фотографа си


Азис избра да събира тен в южната ни съседка Гърция. Певецът е в обкръжението на най-близките си приятели - моделката Светлана Гущерова, дизайнерката Ирина Червенкова и фотографа Георги Малев.

Компанията релаксира в луксозен петзвезден спа комплекс, където се глези със скъпи коктейли, масажи и спа процедури. "Азис Аrmy", както певецът нарича аверите си, не жалят средства и за менюто си, което е основно от скариди и черен хайвер. 

Азис и женената Светлана нажежиха страстите до червено, като споделиха своя пикантна снимка как се натискат в басейна. Вниманието обаче прикова друг фотос, на които хитовият изпълнител се прегръща страстно с фотографа си. Засега двамата не уточняват дали отношенията им са повече от приятелски.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
как'сийка

как'сийка

09.08.2019 | 20:38

Знаем ги ние стюардесите. Кой я знае дали таа Кейт е дъщеря на авиодиспечер или плод на случайна връзка в тоалетната на полета до Нова Гвинея.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?