Четете в „Марица“: Мастодонт от бетон в Тютюневия град

Мастодонт от бетон в Тютюневия град


Жилищен мастодонт от типа на "оазисите" е напът да се издигне в сърцето на Тютюневия град. Инвестиционният проект е на предприемача от йордански произход Таха Рахман. Чрез фирма Тарамекс” той е собственик на терен от 3,661 дка на ул. „Г. М. Димитров” № 27-29. 

 


Салатата по-скъпа от пържолата


Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило домати, купени от Четвъртък пазара, пловдивчани броят около 7.50 лв. За същите пари практичните домакини могат да вземат цяло пиле или кило и половина кайма. Ако се хване промоция в голям хранителен магазин, килограм пържоли излиза под 6 лева. 

 

Обвиниха лекаря, гръмнал Жоро Плъха


Пловдивската Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт спрямо д-р Иван Димитров, който в началото на март м. г. застреля крадеца Жоро Джевизов, по прякор Плъха, влязъл да тършува в гаража му. Обвинението срещу 49-годишния лекар е за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. 


„Индипендънт“:Пловдив е оазис на оптимизъм


Това е най-бързо намаляващата нация в света - младите хора напускат към други краища на Европа, раждаемостта намалява драстично и дори сирийските и афганистанските бежанци, бягащи от войната, я заобикалят заради по-слънчеви или по-доходоносни места на земното кълбо. България е загубила близо 2 от своите 9 милиона жители от края на комунизма преди 30 години. Корупцията хвърля тъмен облак над столицата София. Така започва статията в британския вестник „Independent“


Мини Дисни край Марица 

Крайбрежната ивица на бул. "Марица - юг" между панаирния мост и Адата е коренно преобразена със средствата по оперативна програма "Региони в растеж". Прилича на малък Дисниленд, коментира вчера една от майките, довела дъщеричката си да играе в новия детски кът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?