Четете в "Марица": Махат тапетите от къщата в „Капана”

Жалби замразиха жп възел Пловдив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира обществената поръчка за модернизацията на жп възел Пловдив, след като две фирми са обжалвали условията. Това са софийската "Мостремонт 97" ООД с 9 съдружници и Стопанско дружество за строителство, ремонт и поддръжка на железен път "Згоп" АД - Нови Сад, Сърбия. В края на 2016 г. 90 процента от сръбската компания бяха закупени от "Жол Жондуши" от Казахстан. КЗК трябва да се произнесе до месец по жалбите.

Двама задържани за отровните контейнери

Двама са задържани за екшъна с отровните контейнери, които обгазиха в петък вечерта района на ул. „Крайречна“ в "Столипиново", научи „Марица“. Тогава мъже с каруца, натоварена с металните варели, влязоха в коритото на реката, за да измият съдовете. От тях обаче се понесе зловонна миризма, която едва не изтрови жителите на околните блокове. Наложи се екип на Пожарната, облечен в костюми за противохимична защита, да  се намеси и да изнесе от мястото въпросните контейнери.

Колодрума с умни бариери

Електронни бариери с четец и терминал за плащане, табло, на което са изписани свободните места, и видеокамери ще има на паркинга на спортната зала „Колодрума”. „Това е първата по рода си паркинг система, която искаме да въведем тук - с модерна техника и денонощна видео охрана. Не се налага да дежури наш служител”, обясни за „Марица” Ненко Калакунов, директор на общинското предприятие „Паркиране и репатриране”.  

Махат тапетите от къщата в „Капана”

Собствениците на къщата с тапетите в Капана са уверили, че ще предприемат мерки за възстановяването на автентичния й вид. Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Скандалът  гръмна, след като старинната къща, изградена през 1902 г., беше облицована отвън с цветен винил във вид на бръшлян и цветя. Както "Марица" писа,  оригиналното хрумване предизвика проверка, разпоредена от министъра на културата Боил Банов по сигнал на районния кмет. 

12 в битка за короната на пловдивчанка

Пловдивчанката Виктория Лазарова ще предаде короната на тазгодишната "Мис Родопи 2019". Конкурсът ще се проведе на 24 юли в Регионалния исторически музей в Кърджали. Нашето момиче спечели титлата преди година. Две представителки на града под тепетата ще участват сега в надпреварата по красота. Това са 19-годишната Силвия Танакова и 18-годишната Симона Хорозова. Общо 12 претендентки ще се борят за короната. За четвърта поредна година Кърджали ще избере най-красивото момиче на Родопите.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?