Четете в "Марица": Кои са успелите деца на Пловдив

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 13 април, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки по важни за Пловдив теми. Ето част от тях

 

1. Емирът на Катар инвестира в Пловдив. Катар ще инвестира в създаването на технологичен парк за биотехнологии по проект на Пловдивския университет. Това стана ясно по време на срещата на емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани с българския президент Румен Радев. За създаването на хайтек парк в града се говори близо десет години.

2. Кои са успелите деца на Пловдив? „Марица” събра историите на най-известните от тях. Талантите ни с лекота печелят конкурси, надпревари и шампионати по света и у нас.

3. Прочетете в „Марица” с каква маркировка ще са българските агнета по празниците. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки в цялата страна за качеството на великденската ни трапеза. Засилените инспекции ще започнат на 15 април и ще продължат до 6 май - Гергьовден.

5. Яна – мъжкото момиче на спецчастите. Вижте историята на старши полицай Яна Петкова играе важна роля в „Специализираните полицейски сили“ към областната дирекция на МВР. В системата е от 2010 година. В началото е била в охранителна полиция към Първо районно в Стара Загора, а от две години е в Специализираните сили.

6. Всеки държавник трябва да лети в космоса поне веднъж. Това каза пред „Марица” първият ни космонавт Георги Иванов. Той разказа подробности от кухнята на полета му с Николай Рукавишников.

7. Любимият учител по музика и география на олимпийските шампиони Стафка Костадинова и Стоян Делчев обикаля света на 83-годишна възраст. „Малък съм още – затова пътувам”, разказва пред „Марица” Стефан Григоров. Сега е уличен музикант и на 83-годишна възраст обикаля и свири по улиците на планетата - от плажа Уайкики на Хаваите до Мачу Пикчу и Тайланд.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?