Четете в "Марица" - Изграждането на „Модър-Царевец” може да започне догодина

Ето най-интересното от новия брой на вестник "Марица".

1. Изграждането на подлез „Модър-Царевец”, който ще свързва „Южен” и „Западен” може да започне догодина. Тунелът е с ширина 24 метра, но тепърва тръбва да се довърши и да се изградят подходи от двете страни на жп-линията.

2. В Техническия университет тръгва специалност по поръчка на Тракия икономическа зона. Идеята за „Индустриална електроника” идва след разговори с бизнеса.

3. 30 фирми се сдружават с Университета по хранителни технологии. Това са водещи компании в хранителната промишленост. Основната цел ще е по-качествено образование.

4. Още 400 нови жилища ще се появят до Колодрума. „Гербера 3” ще прадлага апартаменти с различен и по-висок клас на обитаване.

5. 224 милиона лева от Европа идват за мегапроекта „Развитие на жп възел Пловдив”. Той е ключов за града. В интервю пред „Марица” арх. Белин Моллов обяснава как Пловдив ще стане мултимодален транспортен център.

6. 60 гости за 60 години на бизнесмена Петьо Чакъров. Един от най-запалените фенове на Локомотив Пловдив събра на едно място областният управител Здравко Димитров, шефа на панаира Иван Соколов, бившият рефер Атанас Узунов и треньора Стефан генов – Чечо.  

7. Клошари превзеха будка на оживена спирка. Скитниците са окупирали отдавна изоставената будка и вече са я натъпкали с боклуци и мърляви дюшеци. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?