Четете в Марица: И стадион "Пловдив" на инженеринг

В утрешния брой на в. Марица

Търговец на торове и препарати купи “Прибор П - 61”


Строителният бизнес става апетитна хапка и за предприемачи с фокус в агросектора. Един от водещите търговци на препарати за растителна защита у нас - пловдивчанинът Ивайло Асенов, е броил 9,78 млн. за атрактивен имот с площ от 10 декара. Той се намира на ул. „Богомил” №59 и доскоро бе собственост на “Прибор П - 61” ЕООД, научи "Марица".


И стадион "Пловдив" на инженеринг


Обществена поръчка за инженеринг подготвя Община Пловдив за довършването на стадион „Пловдив”, който близо 30 години се руши и ръждясва като паметник на глупостта. Проектът ще се изготвя от фирма, която ще бъде избрана на търга, тя ще изпълни и строителството, каза зам.-кметът Георги Титюков. 


Американците ни дишали прахта преди 150 години


Как ще ги стигнем американците, е доста закъснял въпрос. Още през 19. век сме ги надминали с първия български учебник по физика, докато те още са превеждали немските. А негов автор е Найден Геров, макар да го познаваме повече като книжовник с принос към българския език. В тази непозната светлина  е представен будителят от проф. Никола Балабанов в рамките на Паисиевите четения, които стартираха в ПУ „Паисий Хилендарски”.  


Дрегери за алкохол и в мината


Всеки миньор, преди да влезе на смяна, ще преминава през тест за употреба на алкохол. Горубсо-Мадан е първият рудник в Родопите, който въвежда ежедневния контрол с дрегера и чек системата, стана ясно вчера в Деня на отворени врати. Десетки дойдоха да се запознаят с работата под земята, но най-много бяха дългогодишните рудодобивници, които вече са пенсионери.  В галериите на 50 метра под земята слезе и репортер на "Марица".      


Белия и Ботев: 100 мача красота, вяра и борба


Николай Киров навъртя 100 мача начело на Ботев в А група. Така той стана седмият сред настоящите треньори в Първа лига с това постижение. Разказът на най-успешният треньор на жълто-черните в турнира за Купата на България, четете в "Марица"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?