Четете в "Марица": Файловете на НАП вече са в мрежата

Хакер от Пловдив бръкна в сървъра на НАП

Млад пловдивчанин бе задържан за съпричастност към безпрецедентната хакерска атака, при която от сървърите на НАП бяха изтеглени и разпространени конфиденциални данни за близо 6 милиона граждани и фирми. Според органите на реда извършител на е-посегателството е 20-годишният Кристиян Бойков, който е завършил Търговската гимназия под тепетата.

 

Файловете на НАП вече са в мрежата

Само 24 часа бяха нужни, за да плъзне в мрежата целият информационен масив, източен от базата данни на НАП. Файловете се появиха в редица торент тракери, базирани в Русия, Сингапур и дори Панама. Само няколко часа след качването на информацията в най-големия руски сайт за торенти, над 4000 потребители вече бяха свалили документите. Така данъчноосигурителна информация за милиони българи вече се съхранява на хиляди различни компютри и сървъри по цял свят.

 

Роми жилят със саниране на промоция

Пловдивчани изгоряха с по хилядарка, след като станаха жертва на измамна схема със саниране на промоция. За зарибяването на клиентите използвали оферта с номера "останаха ни материали от предишния обект". След като свършат работата обаче, вдигат цената по четири и заплашват хората, ако не си получат парите. За ужилването сигнализираха читатели на „Марица".

 

Котки в мазето скараха съседи в Кючука

Дузина котки, заключени в мазе, и купчина пръст с котешка урина предизвикаха междусъседски скандал в квартал "Кючук Париж". За това сигнализира читателят на „Марица" Иван Костадинов. По думите му, 15 котки били затворени в мазе на улица „Стефан Стамболов" от жена на име Мариана Иванова. Всеки ден тя изхвърляла пясъка с котешката урина и изпражнения и направила цяла купчина пред блока.

 

Болен мъж се обеси до зоопарка

58-годишен мъж сложи край на живота си, като се обеси в близост до зоопарка в Пловдив. От полицията потвърдиха пред „Марица“ за инцидента, като уточниха, че тялото е било открито около 6:30 ч. вчера сутринта, увиснало на дърво в парк „Отдих и култура“.

 

Салатата в Лондон по-евтина от пловдивската         

В разгара на летния сезон, когато има масово предлагане на български плодове и зеленчуци, съотношението наши и вносни е почти едно към едно, установи проверка на "Марица". Въпреки че на Четвъртък пазара почти всичко се афишира като расло у дома, 50 на сто от продукцията има чуждестранен произход. В голяма търговска верига обаче това няма как да се скрие, за което говорят етикетите. Вносът е от Турция, Гърция, САЩ, Италия, Словения, Китай, Египет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?