Четете в Марица: Есента идва с болести в гърба и кръста

По-любопитните заглавия в утрешния брой на Марица:

Първолакът с 4 кариеса, абитуриентът - със 17


Всяко четвърто българче губи поне по един постоянен зъб още преди да навърши 18 години. Обикновено той е дъвкателен, което води до сериозни проблеми с начина на хранене и оформянето на лицевия скелет. Шокиращи данни за оралната хигиена на българите и зъбния им статус бяха изнесени по време на семинар на стоматолозите в Смолян.
Сделката между Банка ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк крие рискове


Асоциацията за защита на потребителите /АЗП/ изпрати жалба до Европейската централна банка (ЕЦБ) във връзка със сливането на Банка ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк. Тя е адресирана до председателя на ЕЦБ Марио Драги. От АЗП се опасяват, че сделката може да доведе до монопол в България, с което да бъдат засегнати интересите на потребителите.


Есента идва с болести в гърба и кръста

Болките в гърба и кръста, или състоянието, известно в медицинската литература като Low back pain, е едно от най-честите оплаквания, които се засилват през есента и зимата. Зачестяването на  случаите е свързано с нарушено кръвоснабдяване на интервертибралните дискове и стави, което е следствие от понижаването на околната температура и на атмосферното налягане.  


Две премиери в Драмата през октомври


Театралният сезон вече стартира и след лятната ваканция хората на Мелпомена отново ни изненадаха с нови проекти. В четвъртък за първи път пред публика ще се играе пиесата "По-студено от тук" от Лора Уейд. Доста интерес предизвиква новият театрален проект на Камен Донев, който избра пловдивската сцена за реализация на идеята си. "Мартин, Данчо и майка им" е моноспектакъл по сценарий и режисура на Донев.


"Марица" привлече националка от Чирпан


Волейболният шампион Марица (Пловдив) привлече шесто ново попълнение за предстоящия сезон, обяви официалният сайт на клуба. Това е националката Мирослава Паскова, която до момента беше част от Левски (София). 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?