Подай сигнал

Четете в „Марица“: Дишаме пушека на 341 000 коли

Пловдив

от Екип Марица 529 прегледа 0

Четете в „Марица“: Дишаме пушека на 341 000 коли

Дишаме пушека на 341 000 коли.

В Пловдив станаха почти ежедневие тревожните съобщения за сериозно замърсяване на въздуха, който дишаме. Автоматичните станции "Каменица" и "Тракия", измерващи вредните емисии в атмосферата, се задъхват от лоши показания. А специализираните сайтове, които ги илюстрират, ден през ден се оцветяват в стряскащи багри от жълто до тъмночервено, вместо в нормалното зелено, показващо добър и здравословен въздух.

Кметът на „Тракия” спаси „Лаута”.

Костадин Димитров влезе в ролята на пожарникар и по най-бързия начин успя да загаси огъня, лумнал точно до парк "Лаута". За случката, станала преди няколко дни, разказаха очевидци пред "Марица". Пръв усетил пушека Христо Бонев, който тъкмо излизал от стадион "Локомотив". Светкавичната реакция на Зума била да се обади на районния кмет.

Фермер от Съединение е единият от четиримата щастливци, ударили джакпота от 9,5 млн.лв. в играта 6/49 на Спортния тотализатор, научи „Марица”.

63-годишният Петко Карабелов участвал със 17 фиша. Единият от тях се оказал печеливш. Пред „Марица” Карабелов разказа, че от 25 години играе тото. Залага на различни числа. Досега е печелил по 100, 260 лева.

Труд превзема света с пуканки.


Един от най-модерните заводи за производство на микровълнови пуканки се строи в Труд. Инвестицията е на "АСТ Попкорн", която притежава модерна база в Съединение и изнася продукцията си в 49 държави по света. Тя е решила обаче да премести производството си на територията на община "Марица" заради по-добрата логистика и възможност за наемане на работна ръка, обясни кметът на Труд Красимир Минков.


Забраненият „Доктор Живаго” ми донесе първото злато.

Това разказа за „Марица” примата на художествената ни гимнастика Мария Гигова. Постиженията на трикратната ни св​етовна шампионка по художествена гимнастика са вписани в книгата на рекордите „Гинес“.

Каубоят, който препуска с коня на Винету. Преди Тодоровден „Марица” разказва за Драго Вълков, който парктикува съвременна уестърн езда.

Коментари