Четете в "Марица": Българи за едно лято

1. Менделсон в рок вариант на Джулая

Две двойки ще си кажат „Да“ в първия ден на юли, като вместо обичайния класически сватбен марш на Менделсон те ще чуят  варианта му в рок изпълнение.

Таня и Димитър са първата двойка, която  в понеделник, под звуците на рок изпълнението, ще започнат официалния си съвместен си живот като семейство. Те приели идеята с ентусиазъм и дори лично  избрали варианта на сватбен марш, който да звучи.

2. Темата на Марица – Българи за едно лято

Гурбетчиите съживяват икономиката в малките общини около Пловдив и в Родопите всяко лято, когато вкупом се завръщат от чужбина по родните места. Нашенци печелят навън, но предпочитат да харчат у нас заради разликата в цените на стоките. Когато се приберат през лятото, те влагат парите си от гурбета не само в ремонти, покупка на имоти и обзавеждане, но бързат да лекуват зъбите си, а някои си правят и прически при личния си коафьор. Така хем те са доволни, тъй като тези услуги на Запад са изключително скъпи, хем се превръщат в основен двигател на икономиката в малките населени места, където поминък вече почти няма и всеки оставен лев там е ценен.

3. Гардове пазят акведукта на Бунарджика

Денонощна охрана ще има в зоната на римския акведукт  на Бунарджика, съобщи за „Марица“ вчера зам.-кметът на район „Централен“ инж. Тошо Пашов.  До езерцето вече е сложена кабинка и скоро в подножието на тепето ще бъдат изпратени служители, които ще дежурят нонстоп.

Мярката се предприема заради зачестилите вандалски прояви, обясни инж. Пашов.

Задържаха легендарен крадец след 1 година издирване

Криминално проявен и мъж, обявен за национално издирване, е задържан в резултат на разследване на служители от сектор „Криминална полиция" при РУ - Пазарджик. По информация на "Марица" става дума за Николай Сакалиев - Каската. 

Разследването на полицаите започнало през юли миналата година, когато в управлението бил получен сигнал за противозаконно отнет скъп автомобил. 27-годишен китайски гражданин, развиващ бизнес в Пазарджик, паркирал лекия си автомобил „Ауди А7" на една от улиците в града. За броени минути обаче возилото изчезнало и той подал сигнал в полицията.

4. Пловдивчанин стана шериф във Вирджиния

„Америка наистина е страна на неограничените възможности, сам се убедих в това. Тук сбъднах своите три детски мечти - станах полицай, пожарникар и професионален шофьор. Постигнах всичко с много труд и упоритост”,  споделя 54-годишният пловдивчанин Георги Андреев. Той е първият български шериф в щата Вирджиния.

5. Момчета от Столипиново заснеха четири филма

Момчета от „Столипиново” се разходиха за пръв път в Стария град, а после заведоха свои връстници от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в махалата. 

Тук е много спокойно и красиво, но не чак като в Париж, заключиха сред старинните къщи  по калдъръма тийнейджърите от гетото, двама от които са живели във Франция. От целия Античен театър най-много им харесват балерините.

6. Мисис Баба 2019 пише книга

Пловдивската журналистка Стефи Стаменова, която е и Мисис Баба 2019, помага на двойки с репродуктивни проблеми. Фондация "Мечта за дете" вече може да се похвали със семейство, което след цели седем неуспешни инвитро опита ще гушка бебето си през август.

Стефи сподели пред "Марица",че се изявява и като лайф коуч. Семинарите <210> събират минимум по сто души, особено ако се дискутират теми като "Как да се научим да слушаме своя вътрешен глас и сърцето си".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?