Четете в "Марица": Без часове на открито при мръсен въздух

В новия брой на "Марица"

1. Без часове на открито при мръсен въздух.  При завишаване на замърсяванията във въздуха до рискови нива учебните заведения ще преустановяват занятия навън, включително планирани посещения извън училище.

2. Пробутват ни зелени мандарини с боя . Търговската мрежа отново е залята с боядисани мандарини, установи репортерска проверка. Практиката цитрусите да се обработват с оранжева боя и различни препарати за гланц се повтаря всеки зимен сезон.

3. Наливат асфалт върху стар водопровод. Недоволство назрява на ул. "Георги Мамарчев" в центъра на Пловдив, защото тръбите не са сменени. Строителите нямат вина, защото такъв е проектът, подготвен от Общината. Той се финансира с европейски пари.

4. Пациент хвана ку-треска в студа. Пациент в Пловдив е диагностициран с ку-треска в навечерието на зимата, съобщиха от Националния център по обществено здраве и анализи. Заболяването му е открито в последните дни на ноември, когато бяха най-студените дни.

5. Обраха чуждестранна студентка на Пещерско. Млада чуждестранна студентка стана жертва на измама и кражба, при която се прости с мобилния си телефон и банковата карта.

6. Новите оферти за бригадите в САЩ. Студентски бригади в САЩ дават възможност да се заработят пари, да се усъвършенства владеенето на английски, да се понатрупа социален опит, а и да се опознае чужда култура. 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?