Четете в Марица: Ад по кръстовищата в Кючука

Концертът започва, певците не знаят

Сдружението „Всички заедно за една кауза”, което бе разобличено в Общинския съвет, че иска пари  за наем на "Колодрума" с фалшив документ, все пак ще организира планирания концерт. Той е обявен за благотворителен и ще се състои тази вечер на Летния театър. Проучване на "Марица" обаче показва, че повечето изпълнители, чиито имена са обявени на афиша, не знаят за концерта. 

 


Ад по кръстовищата в Кючука

Автомобилното движение в Пловдив от ден на ден става все по-тежко. Не стига че няма къде да се паркира, а вече няма място и за каране. Уж градът ни се развива и расте, а имаме чувството, че става все по-малък, а задръстванията - все по-големи. Това твърдят водачи, патещи ежедневно по пловдивските булеварди и улици. Вчера екип на „Марица“ направи бърза обиколка на града, за да види къде са най-новите тапи, късащи нервите на шофьорите.  

 


БМВ отнесе велосипедист на Коматевския

53-годишен велосипедист пострада и беше приет в болница, след като беше блъснат от лек автомобил БМВ със старозагорска регистрация на пешеходна пътека на Коматевския възел. Инцидентът стана вчера, около 16:30 часа, на разклона, който води от бул. "Копривщица" към бул. „Хаджи Димитър“ (до акведукта).  

 


ТЕЦ "Марица Изток" ще продължи да произвежда ток

Държавната електроцентрала ТЕЦ "Марица Изток 2" няма да бъде затворена и ще продължи да произвежда ток. Това съобщи вчера в Пловдив министърът на енергетиката  Теменужка Петкова.  Тя даде старт на изграждането на електрическа подстанция „Евмолпия“ под тепетата.

 

Не се лекувайте при врачките и в нета 

Когато почувстват проблеми с ушите, носа или гърлото, много хора предпочитат да се самолекуват или да разчитат на форумите в интернет и врачките, а не и на лекарите. Търсят помощ от специалисти чак когато положението им се влоши и трябва спешно да им се помогне. За проблема алармира вчера проф. Дияна Попова  от  Катедрата и клиниката по УНГ болести при  УМБАЛ “ Царица Йоанна - ИСУЛ“. 

 


И трудовите инспектори в битката за връщане в клас

И трудовите инспектори вече са впрегнати в каузата за връщане на отпадналите от училище в клас, след като МОН и  Главна инспекция по труда подписаха споразумение да си партнират по Механизма за обхват и задържане на учениците в училище. По него  различни институции и експерти, сред които учители, социални работници, полицаи, работят заедно по всеки конкретен казус на дете, което е на възраст за училище, а не посещава занятия.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?