Четете в "Марица": 130 бона за "Пловдив 2019" изтичат в частно радио

В новия брой на „Марица“ четете:

130 бона за бюджета на "Пловдив 2019" изтичат в частно радио

130 хиляди лева ще струва рекламата на Европейска столица на културата по време на годишните музикални награди на БГ Радио. Цената е без ДДС, а поръчката е с пряко договаряне, възложено на фирма „Метрорадио” ЕООД, която е собственик на радиото. С този скъп договор Общинската фондация „Пловдив 2019” става официален партньор за връчването на наградите.

Изпреварихме Варна с 10 000 жители

Пловдив категорично е вторият по население град в България, след София. Националният статистически институт окончателно сложи край на спора с Варна къде живеят повече хора. Според обобщените данни през 2018 г. броят на жителите под тепетата е набъбнал с 1680, като населението на града е достигнало 346 893 души.

Пловдивчани говорят: Колко пари ще отделите за Великден?

Великденската трапеза ще струва на пловдивчани между 60 и 300 лв. Толкова са готови да отделят жителите на града за предстоящия празник. Само за 2-3 кг агнешкото месо отиват от 27 до 40 лв., установи проверка на "Марица". Освен него трапезата не може да мине и без ориз, дробчета и една кора яйца. Как ще посрещнат пловдивчани празника и постили ли са, вижте анкетата на „Марица“.

 Бизнесът губи милиони в дупките край Рогошко

Облаци отровен прах се носят в пресечката на Рогошко шосе, където се намират базите на „Дунапак”, ПИМК, „Елма такси”, „Жан сервиз”  и десетки други фирми.  Трагедия е, казват шофьорите, принудени всеки ден да карат из огромните ями. Когато вали дъжд, пътят в индустриалната зона наподобява кално езеро. Спре ли, вдига се такъв прах, сякаш ни е връхлетяла пустинна буря, описват разгневените хора…

 Божана Апостолова: И скалата проплака от алчността ни

Поетесата Божана Апостолова получи писмо от пловдивчанин, в което мъжът призовава за общ граждански отпор срещу рушенето на скалите на Бунарджика. „Хората вече се страхуват да протестират. Намерих анонимната бележка в пощенската си кутия. На нея пишеше: „Продължават да разбиват скалите ръчно, с малки машини и длета! Изсъхнали са големи дървета на Бунарджика и ул. „Волга”. Помогнете!”, разказва Апостолова… 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?