Честито, печелиш US $ 6 000 000

Рестартираха стара измама за точене на сметки и кражба на лични данни

Тарикати рестартираха стара система за точене на сметки и кражба на лични данни. От дни електронните пощи се заливат от уведомления за печалба от австралийската национална лотария в размер на 6 млн. щатски долара.

Поздравления, имаме  удоволствието да ви информираме, че сте носител на награда, която е изтеглена на 11 септември 2018 г. Вие сте избран чрез електронна система, която е улучила имейл адреса и името ви. Към него е приложен номерът на печелившия билет 575061725 8056490902, сериен номер 6741137002, партиден номер 8056490902/188. Иначе в годишната лотария на Австралия са участвали 900 000 имейл адреса от Канада, Австралия, Америка, Европа, Близкия изток, Африка и Океания. 

Уж за получаването на наградата се изискват имена, адрес, телефон, банкова сметка. От съображения за сигурност победителят се съветва да запази информацията за печалбата, докато не получи парите си. 

В писмото се уточнява, че лотарията се популяризира и спонсорира от няколко мултинационални компании,  които имат социална отговорност към гражданите в общностите, в които имат бизнеси.

Финалната част на писмото  е предупреждение, че печалбата трябва да се изиска до 30 дни след получаване на  радостната вест. В противен случай всички средства ще бъдат върнати и дарени за благотворителност.

Като послепис е подчертано, че на имейл с подател AUSTRALIA LOTTO ([email protected]) не бива да се отговаря. Комуникацията за получаване на наградата се извършва чрез друг посочен имейл.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?