Подай сигнал

Черният хумор на кмета Тотев

Чакал обаждане от Бойко с номинация за трети мандат след "забележителната" победа на вота в неделя

Коментари

от Руси Чернев 10668 прегледа 0

Черният хумор на кмета Тотев

Преди време един приятел, фен на Локото, направи страшно откритие - не бил сигурен кое го прави верен до гроб привърженик на тима от Лаута - любовта към черно-белите или омразата към Ботев. Подобно колебание се четеше в очите на пловдивчани, които отидоха до урните в неделя, за да пуснат своя глас на евровота. Повечето го направиха с омерзение. Посочиха победителите не защото им вярват или обичат, а от страх да не дойдат другите. Така се стигна до това, което „Марица“ отдавна прогнозира - повечето пловдивчани не обичат кмета Тотев, но именно в Пловдив ГЕРБ постигна един от най-високите си резултати на национално ниво, когато става дума за големите градове.

А Иван Тотев светкавично навири нос и яхна гребена на вълната. След като дълго време мълча като пукал за бъдещето на Пловдив, вчера заговори за трети мандат. Чакал само Бойко да му звънне. Истината е, че Тотев и структурата на ГЕРБ в Пловдив нямат много общо с победата. Тя дойде единствено заради Борисов, който сам обърна вота за 2 седмици и свърши работата на целия партиен актив под тепетата.

Хубавото на изборите е, че след тях всички са доволни, защото четат резултатите по удобен за себе си начин. Гражданите са доволни, че за пореден път са натрили носа на омразните им политици, победителите са доволни, че остават на върха, вторите - че запазват шанса някога да станат първи, а всички останали - че са в играта. И така до предпоследния, който също има повод за радост, защото не е последен.

Какво обаче сочат резултатите от вота под тепетата за независимите наблюдатели?

На тези европейски избори в Пловдив няма победители. С ниската активност /под 29%/, която удари дъното, хората показаха, че между тях и изкушените от властта е зейнала огромна пропаст. Когато отваря дума за трети мандат, кметът Тотев би трябвало да помни, че да побеждаваш и да се ползваш от победа, изкована от други, не е едно и също нещо. Да - в Пловдив ГЕРБ е първа сила, но това отдавна не е новина. Притеснителното за Тотев /ако той не е опериран и от това човешко чувство/ е, че зад грандиозните 35% всъщност се крият едва 28 315 гласа - с 12 000 по-малко в сравнение с 2014 година. В същото време, без да има реални амбиции в Пловдив, опонентът БСП увеличава с близо 5000 поддръжниците под тепетата до 20 815 /в процентите скокът е от 16,6 на 25,99/. Ако това не е притеснително за градския лидер на ГЕРБ и той отчита резултата като убедителна победа, значи не познава демократичната история на синия Пловдив.

7500 гласа разлика са твърде малко за градската организация на ГЕРБ, която има предимството да се ползва с ракетата-носител в лицето на премиера Борисов, властовия ресурс на градския партиен лидер Тотев и слабостта на местните си опоненти. Кметът отдавна се държи едновременно като феодал и олигарх. Като такъв владее всички инструменти, за да влияе на вота /както няколко пъти напомняме на прокуратурата и заинтересованите институции, той има и авторско видео по въпроса как се печелят избори в Пловдив, записано още през 2011 г./. Като управленец Тотев е типичен пример за безскрупулен лидер, който веднъж влязъл във властта, манипулира политическата среда в своя полза, влияе на бизнеса и администрацията, контролира малките политически партии в града и ги използва като патерици, когато види зор. Всичко това прави лесни победите му в следващи битки, докато той и хората като него не подкопаят окончателно демократичните норми и не отрежат клона, на който стоят. Тогава стават опасни и за партията си, и за народа.

Що се отнася до телефонното обаждане с номинацията за трети мандат, което Тотев очаква, то няма да дойде. Защото Борисов, за разлика от Тотев, чува петела и разбира добре какво му казват хората, когато отиват или по-скоро не отиват до урните. Гласуването в неделя, независимо как подреди кандидатите, имаше само едно послание - жълт картон за цялата политическа класа. А ако треньорите сбъркат с реденето на съставите за местния вот наесен, може да последва и червен.

Коментари


Ако Тотев се кандидатира пак за кмет, ще гласувам за комунистите!

Абе г-н Ташаков,оправяйте ги малко тези руси кодупи,че по цели нощи драскат глупости по сайтовете !Знам,че не е лесно и че не можете да пиете толкова много,но свиквайте,защото и вас ви чака пандела!!!Извиняваѝ ако съм те обидил,майна.

тотев и съучастниците му в затвора.......на чело с баба роза и баба менда !!!

Тотев, стига си дращел глупости, крадлив простак, ако беше много добър кмет щяха да те избират с над 80% като Митко Николов в Бургас, например, ама те бива само да фалшифицира избори и да крадеш безугледно. В панделата при мен ще се правиш на писател да си пишеш мемоарите. Ще имаш цялото време на света.

Какво свърши!? Забогатя на гърба и на тикива, като тоз гьон над мен. Дообуначи Пловдив с финеса на всички дадени ми от Господ и ЕС пари и изсра едно културно говно, под формата на кула. Липсва заколено прасе, но при толкова много двукраки такива не е и нужно ?

Ето какво направи "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Ако някой се сети за още нещо, извън десетките ремонтирани локални улици, паркинги, детски и спортни площадки, градинки, детски градини и прочие, може да ме допълни. Няма да се разсърдя.

Ето какво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. забравено към Култура 5. Ултра скъп и модерен ремонт на изгорялата зала и сцена на Драматичния театър в града. Следващо- Общински услуги и дейности. 1. Вече 8 години мандат на Тотев Пловдив е цветна градина благодарение на огромните усилия на общинската "Паркове и градини", която разкрасява града всяка година с близо 10 милиона цветя, както булевардите, районите градинки, така и Главната улица, която сега е уникално пъстра и цветна. Когато Тотев дойде на власт Славчо и предшевствениците му бяха харизали на другарят Гергов Общинските разсадници и тогава Общината плащаше огромна цена за всяко цвете на същия тоя другар. Тотев направи нови общински цветарници и сега цената на цветята красящи града ни. 2. Огромно постижение за града е дейността на Градския транспорт забатачен от Чомака и доубит от Славчо. В момента из целия град има нови спирки, както и електронни табла за разписанието, които са учудващо точни. Само да си спомним, как когато Тотев стана кмет практически нямаше градски транспорт. Концесионера от БСП Батаклиев го беше забатачил, а тролеите вече от години не се движеха, и не само това, ами и още в първите дни от мандата на Тотев поради "прекрасната" работа по поддръжката на ел.трасетата им от страна на Славчовата администрация почнаха да падат жиците им и имаше смъртен случай. За всеки който познава Пловдив е ясно че дори при социализма Градския транспорт не е работил толкова добре.

Ето какво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Спорт 1. Десетки нови спортни площадки, нови спортни зали и басейни в училищата, 2. Десетки километри велоалеи опасали целият град. 3. Футбол . Тотев лично удари едно рамо преди няколко години за да може КТБ да започне строителството на тренировачното игрище в Коматево и новият стадион Ботев, но всички знаете как по време на Тройната коалиция БСП-ДПС-Златният пръст на Бялата Златка, банката беше фалирана и строителството спря. Кмета и Общината полагат всевъзможни усилия и за другия голям клуб Локомотив носител на купата на Страната за 2019, както и проекта за концесия на стадион Спартак. 4. Десетки Балкански, национални, световни и европейски първенства бяха организирани в града през тия два мандата което е белег за настоятелната работа на Общината в тая посока. Освен Тотев да поздравим за това и Титюка.

Ето какво стори "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Бизнес . 1. Рязко вдигане на туристическия интерес към града увеличението на туристите е 4 пъти за времето на мандата на Тотев. 2. Поради това непрекъснато се строят нови хотели от всички категории. 3. Стократно за мандата му увеличение на работните места конкретно в Ай-Ти индустрията и Кол-Центровете, за което Тотев има категорична лична заслуга, поради неговото лично образование в компютърните технологии и интерес към тази област. От началото на първия мандат той организира многократни форуми за привличане на такъв бизнес с фирми от цял свят и в момента близо 10 000 млади образовани българи работят в тая сфера. За сравнение по времето на Славчо те бяха някъде между 200 и 500. 4. Заедно с държавата по негово време беше създадена уникалната за страната "Индустриална зона Тракия" в която в момента работят близо 200 нови завода, поради което в града практически няма безработица. Така Пловдив през двата мандата на Тотев стана Индустриалната столица на България! Няма голям град в страната чийто граждани да не завиждат на Пловдив заради това. Практически инвестициите в производство в Пловдив през последните години, като количество се равняват на подобните инвестиции в цялата страна. 5. Поради това към града се насочиха десетки хиляди българи от всички български региони търсещи работа и от това има полза строителния бизнес, като Пловдив е абсолютен първенец по новопостроени жилищни сгради в страната. 6. Бизнес климата и това, че градът става индустриален център на България, кара и българския бизнес да инвестира в града освен международните компании и вече старите промишлени зони, съсипани преди години, вече са пълни със заводи и цехове и непрекъснато търсят работници. 7. всичко това съживява търговията и това води до нови инвестиции в търговски площи и заведения. Към ремонти и проекти трябва ще прибавя и проекта за възстановяване на знаковия за града ресторант Голям Бунарджик, който Славчовисти, Еколози, Соросоиди успяха да стопират. Просташката атака беше толкова силна и нагла, че фирмата която пое проекта се отказа въпреки направените вече инвестиции, тъй като мръсниците се заеха да рушат нейният имидж. И сега Пловдив е лишен от това старо бижу и там още има само развалини. Ако гражданите бяха подкрепили Тотев, а не бандитите то той щеше да е факт сега.

Ето какво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Култура 1. Хилс оф Рок който поставя Пловдив на картата на световната музика. 2. Спечелването на Европейската Културна столица на Европа 2019, което постави Пловдив на световната културна карта, но пък за което ни намразиха и от Варна и от Велико Търново и най-вече от София, като политическата и културната общност на Столицата направо истеризира своята ярост нападайки Пловдив и Кмета по най-брутален и недостоен начин. Още по-недостойно е поведението на разни майни грантаджии и калпави уж културтрегери включили се в Софийската плювалница срещу града ни! 3. Великолепния проект за Арт квартал Капана + 4. Стотиците културни събития свързани с Европейската столица на културата.

Ето какво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Нови строежи и проекти 1. Построи Спортната зала Колодрума, въпреки многократните опити на опозицията да бъде спрян по един или друг начин. 2. Построи напълно нова и модерна, отговаряща на всички световни изисквания Зоологическа градина, която беше спряна с невъобразими престъпни усилия минаващи всякакви морални и законови норми на всички престъпни протестъри в Майна таун. Така или иначе до няколко месеца тя ще бъде пусната в действие. 3. Прекрасния Парк Лаута. 4. Нов проект за Втори Гребен канал, който отново бе спрян с разни съдебни врътки на бандите на мръсниците, но оня ден съдът окончателно се произнесе в полза на проекта и вторият канал ще стане догодина. 5. Проект за Железобетонния мост на Марица. 6. Огромният проект за Централна гара, който ще замени амортизирания Бетонен мост за подход от центъра на града за район Южен, който ще стартира всеки момент. Ще добавя към Ремонти под точка 22. Капитан Райчо и 23. бул. Южен.

Ето какво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани. Археология и история 1. Пълен ремонт на бижуто Римския стадион, 2. ремонт и ново осветление на гордостта на града Античния театър, 3. Експониране на 2000 годишната археология на Площад централен. 4. прекрасната Малка базилика, 5. Уникалната за света Голяма Базилика с 2 декара антични мозайки, 6. великолепен Проект за социализация на Небет тепе, стопиран от Задните колелета в Майна таун, но въпреки това организира разкопки на същият обект, който ако не беше спрян от гласовитите тъпанари като тия писали коментари тук щеше да е едно бижу за града.

Ето кво свърши "некадърника" Тотев за Пловдив и пловдивчани! Ремонти 1. Градската градина с пеещите фонтани. 2. Половината от Главната улица от Джумаята до пешеходният мост + пространството пред Аптека Марица. 3. До края на лятото ще завърши ремонта на площад Централен с археологията. , 4. бул. Марица -Юг + супер модернизиране на пространството покрай реката. 5. Бул. Цар Борис Трети Обединител. 6. Бул. 6-септември до Копривщица, 7. Бул. Руски + разширяване на подхода към моста Герджика останал недоправен от Славчо. 8.Колелото на Водната палата, 9. бул. Васил Левски-Карловско шосе + моста на Ален Мак, 10. бул. Васил Априлов + моста на ВХВП, 11. Бул. Христо Ботев, 12. бул. Санкт Петербург 13. Асеновградско шосе, 14. бул. 6септември до Бриколаж, 15. Моста Адата, 16. Коматевско шосе. 17. Булевард Северен 18. Половината от бул. Източен, 19. Успя да завърши забатаченият от Славчо 4 годишен ремонт на Профсъюзния дом Борис Христов, който като престана да е кмет изведнъж се оказа че първите 3-4 реда от главната зала не виждат сцената, а системата от климатици се оказа пълно неработеща. 20. Пълна модернизация и дигитализация на Природонаучния музей. 21 Подлезът на Гладстон.

Аз другари я написах тая статия да знаете! Много ми се иска да съм кмет бе майна, затова се слагам на бат Бойко, кат килимчето пред портата му в Банкя и го моля, ката ден докато си бърше мръсните обувки в мене да махне тоя мръсен Тотев! Щото докато Тотев е кандидат няма кой да го бие, бе майна! Нали ме помните на миналите местни избори как напуснах топлото си депутатско си място на което кой знае защо ме тури Бат Бойко и най-нагло се кандидатирах за кмет срещу Родната си партия ГЕРБ и нейния кандидат Иван Тотев, оглавявайки Реформаторите Соросоиди?? Помните ли, как на вторият тур Тотев-Славчо, аз и водените от мене соросоиди играхме пак срещу Тотев и ГЕРБ, ама тия мръсни майни пак гласуваха за него! За това всички гербаджии ме мразят, ама кво ми пука? Аз ще лижа на бат Бойко квото трябва и ще плюя колкото трябва по Тотев че да ме тури за кандидат кмет на изборите есента! И да ви кажа Бат Бойко няма как да не ме предпочете щото си приличаме и се разбираме прекрасно! Ма кво да му хареса на Тотев, Борисов?? За кво да си говорят?? За компютри ли, и то на английски?? Айде де! Кво му пука на Бойко за английския и за компютрите! По тая тема и двамата сме на едно ниво с Шефа. И да ви кажа всички други в ГЕРБ са прекалено образовани за тоя град, време да е смъкнем малко нивото на това на електората! И никакви чужди езици и никакви вишисти, и най-вече никакви компютърджии и разни други лигавщини! Само футболисти и баскетболисти! Като стана аз шеф в ГЕРБ ще се приема най-много с ВИФ и предучилищна педагогика! Всички над това ниво ВЪН!

Аз му пожелавам обаждане от прокуратурата с номинация ....

Ами мамин тотю за обичане ли е? Крадлив , злобен , нагъл, отмъстителен ,тесногръд, злопаметен, подъл,неук да не се каже прост,дребнав, завистлив , лъжлив.....може и още , но това е достатъчно

Много го мразиш този Тотев.Много злобно пишеш,обери се малко !

Какво направи той за район Южен,ами нищо ! А ти го гласиш да оправя града,Божееее !!!!

недейте така бе хора пак ще си го изберем нека построи още едно хотелче на майка си

Тотев вече няма никакъв шанс. Ами навреме да се откупува , че затвора вече го чака.

Споко Тоте. Нашият човек червения шопар Гергелан пак ще те подкрепи за кмет, както го направи и 2011 и 2015. За какво мислиш му дадохме 43 милиона за 2 декара дупка във Варна на цени по - високи от Манхатън.

Тоз Тотев голям хуморист стана.Една детска площадка,недовършен зоопарк,никому ненужен колодрум.То хумор ли е,чудо ли е.....?

Тотев????

ПЛОВДИВ НЕ ИСКА ТОТЕВ! ОСТАВИ ДЕЦАТА БЕЗ ЗООПАРК, ЗАСТРОИ ВСИЧКО, ДЕБЕЛАШКИ ШЕГИ, ДЕБЕЛОКОЖ, АЛЧНОСТ,

Браво, Чернев. Дано шофьорчето от Автото е достатъчно грамотно, за да прочете статията, и достатъчно умно, за да я разбере. Съмнявам се, обаче.....

Ако го нямаше Бойко още 2015г на кметските избори Атанасов беше изсмукал на балотажа Тотев, както смок поглъща жаба. Ама може ли все Бойко и Бог да беше все да решава изборите в Пловдив.Къде по напред да огрее.

Тотев, Тотев...всички те предават.Баба ти Менда преговаря с бизнеса Стаменов от Централен да те наследява.Майчето ти мама Раза търси среща със Славчо да не ти отмъщава като паднеш от власт.На вожда Боче знаеш мнението му за теб -- гелема греда ударихме с тоя крадлив идиот.А на бащицата ти Цецооу сега му е само до теб.

Иване , чуй ме. Махай се докато е време. С тая лакомия за власт и пари ще вбесиш тези, които досега те пазят.Не виждаш ли че им стана неудобен.Накрая ще те набутат в затвора доживот.Ще си измият ръцете с тебе.

Вижте картата на България с окончателните резултати. За първи път Герб Пловдив е на ДЕВЕТО МЯСТО ?!?! от областните градове спечелени от Герб. Тотев махни се. Водиш Герб към катастрофа.

Този не го искат в града вече всички ПЛОВДИВЧАНИ ,а той иска да се държи за шлифера на БОЙКО още.Днес каза че ще слага в КАПАНА бариера че на заместника му ,жената трудно паркирала своя GLA за 100 000 лв щото много навлеци спирали там вече?Като има бариера няма да има никакви клиенти за дребният бизнес там.ФАЛИТ

ЕГАСИ И ПОБЕДАТА В ПЛОВДИВ. АДМИНИСТРАЦИЯ , ЦИГАНИ И ПОДПРАВЕНИ ПРОТОКОЛИ. ТОЛКОЗ. ТОВА ОСТАНАХА ГЛАСОВЕТЕ НА МАМИНИЯ ВАНЯ.ЗА ЖАЛОСТ И НА ГЕРБ. САМО 28000.РЕЗИЛ.

Пак за Тотев.........НИКОГА

Каква" пабеда". бре с 28 хиляди гласа!!! в най- гербаджийския град.Ако Бойко дигне пак това крадливо недоразумение тотю , този път карловското зкпч ще го смачка като дървеница

Следващия кмет на Пловдив ще е с фамилия Инчев!

Само мазохисти могат да крепат Тотев.Не можеш да спреш и да си земеш един хляб и мускетарите те чакат с вилицата отвън и то без да пречиш никому.Общински темерути превръщат Пловдив в инженерно съоръжение и общежитие за трудоваци.

Руси, я по-добре си отговори на въпроса ЗАЩО, СЛЕД КАТО В ПЛОВДИВ НЕ ИЗЛИЗА ДРУГ ВСЕКИДНЕВНИК, ПОЛОВИНАТА ОТ БРОЙКИТЕ СЕ ВРЪЩАТ КАТО БРАКУВАНИ от павилионите? Щото вече не ставате и за заместник на тоалетната хартия

Комунал и циганите под строй избраха ГЕРБ ами на предишните избори нали Мамин ги изкара, кака в 6 без 10 и спечели??? Но да си най крадливия, администрация унижаваща и мачкаща хората, Кметове които са властимащи унищожител на зелените пояси, куп нарушения в строителството феодализъм пълен, и пловдивчани гилъщи за гъби и почивки, и Мамин крадльо мечтае за трети мандат??? ГЕРБ

Тотев разби структурите на ГЕРБ -Пловдив, но не му пука, ако има шанс да остане кмет трети мандат. Да му мисли Борисов, ако смята на есен да печели изборите с подобни кандидати.

А дали в Пловдив не са гласували и умрелите?

Браво на Главния редактор на вестник Марица! Изключително точно казано.

28000 гласа събра Иванчева без никаква партийна подкрепа