Черна серия: Жертви на пътя, на системата и на любовта

Черна прокоба сякаш тегне над Пловдив и преминаващите по магистралата край града. За последните три дни в медиите има регистрирани осем смъртни случая и два пъти повече ранени. Ето част от най-ужасяващата поредица от инциденти, взимащи жертви сякаш край Марица се води нова братоубийствена война: 

Вторник, 3 юли:

Пешеходка пострада при катастрофа

в пловдивския квартал "Кючук Париж". Инцидентът стана на кръстовището между улиците „Пере Тошев” и „Прилеп”, близо до парк Белите брези. Според информацията в ПТП-то са участвали лека кола „Фолксваген“ и таксиметров автомобил. Немското возило се е опитало направило ляв завой, но шофьорът не е видял идващото отсреща такси и двете коли са се сблъскали. Пострадала е жена на средна възраст, която е пресичала по пешеходната пътека.

Понеделник, 2 юли: 

Шестима са ранени при катастрофа

край разклона за село Костиево на пътя Пловдив - Пазарджик. Сигналът е подаден около 13.30 часа. На място служители на РУ - Труд установили, че лек автомобил „Тойота“ с 79-годишен водач предприел ляв завой, отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „Ауди“, управляван от 19-годишен младеж. В болница са откарани двамата шофьори. На по-възрастния е взета кръвна проба за алкохол, отрицателен е тестът с дрегер при по-младия. Под лекарско наблюдение са и четирима пътници от втората кола - момче и момиче на 18 години и двама 19-годишни.

Двама загинаха, а трети бере душа

след зверско меле с ТИР на АМ „Тракия“ край разклона за град Раковски. Лекари се борят за живота на 58-годишния водач на тежкотоварния камион, който пострада при тежкия пътен инцидент. Около 16.15 часа шофьорът бил спрял в аварийната лента влекача си „ДАФ“, който бил с прикачено полуремарке. Докато се опитвал да отстрани техническата неизправност по машината, в него се блъснал лек автомобил „Фолксваген“. От удара камионът блъснал водача, който бил отпред. Мъжът е настанен в болница в тежко състояние. В резултат на сблъсъка колата се завъртяла и била ударена от лек автомобил „Мерцедес“, чийто 30-годишен водач е без сериозни наранявания. На място са загинали двама столичани, придвижвали се с „Фолксвагена“ - 34-годишният шофьор, който не притежава свидетелство за правоуправление, и 37-годишна пътничка.

17-годишен велосипедист се бори за живота си

и е в много тежко състояние, след като беше блъснат от автомобил мерцедес в Асеновград. Той е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на здравното заведение със сериозни травми по цялото тяло. Лекарите правят всичко възможно да стабилизират състоянието на младежа. Инцидентът е станал на кръстовището между улиците "Капитан Андреев" и "Цар Иван Асен ІІ" в града, а сигналът е подаден около 23.30 ч. на тел. 112.

Неделя, 1 юли:

32-годишен пиян шофьор е в болница,

след като се блъсна с автомобила си в крайпътно дърво. Произшествието настъпило малко след 14 часа, когато лек автомобил „Рено“ излязъл извън пътя между селата Златитрап и Брестовица и се ударил в дърво. На място служители на РУ - Стамболийски установили, че колата управлявал 32-годишен мъж, чиято алкохолна проба отчела над 2 промила. Междувременно друг 27-годишен водач е под лекарско наблюдение след падане от управлявания нерегистриран мотопед в село Конуш.

Двама младежи бяха атакувани от непознат

на центъра на Пловдив. Според информацията младежите били пред денонощен магазин на улица „Железарска“, когато ги доближил непознат. Той ударил единия с юмрук в лицето и счупил стъклена бутилка в главата на другото момче. Извършителят се издирва.

Три жени и едно дете загубиха живота си при кърваво меле

на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив. Жертвите са пътували във Фолксваген Транспортер" с немска регистрация, като са се движили в посока Турция. В колата имало общо 7 души - трима мъже, три жени и едно 2-годишно детенце.

В района на 107 км от магистралата турската кола-ковчег застигнала товарен автомобил „Мерцедес 317“ с българска регистрация. В този момент 36-годишният шофьор намалявал скоростта. Водачът на фолксвагена не успял да реагира на спирането и се ударил в камиона. В резултат на сблъсъка колата му се обърнала няколко пъти и се приземила на пътното платно. На място са загинали трите жени, които са били на възраст 24, 29 и 50 години, както и 2-годишното дете.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?