Подай сигнал

Частници вдигат паркинг на 5 етажа в „Северен“

Дебютанти строят микро пивоварна в Йоаким Груево

Бизнес зона

от Мария Петрова 1517 прегледа 0

Новодомците в жилищен комплекс "Тирлин лукс" скоро ще имат 5-етажен паркинг

Интересни и разностранни инвестиции ще правят местни компании. Строителната фирма „Тирлин“ вдига пететажен гараж за близо 50 автомобила в район „Северен“. Новоучреденото дружество „Брау Майстер“ ще строи малка пивоварна в с. Йоаким Груево, а цех за алуминиева дограма на ул. "Коматевско шосе" ще се превърне в сладкарска работилница.


Многоетажният гараж ще е разположен до новия жилищен комплекс, който фирмата строи в кв. „Победа-Марица“. С новото съоръжение отчасти ще се реши проблема с паркирането най-вече на новодомците в комплекса. В инвестиционното предложение е посочено, че многоетажният гараж ще е със застроена площ от 435,17, при разгъната застроена площ от 2570 кв. м. Новата сграда ще е монолитна, стоманобетонна конструкция. Ще се състои от едно тяло с пет надземни етажа и един подземен. Тя е втори етап от строителството. В имота вече има изградени няколко секции с жилищни функции.


На ниво 1 от многоетажния паркинг са предвидени 13 места за автомобили, а на ниво 2 - 7. На нива 3 и 4 ще са разположени съответно по 8 места. На петото ниво ще могат да паркират 11 автомобила. На това ниво ще е поставен и дизелагрегат. Той ще осигурява необходимото резервно захранване за автомобилния асансьор при нужда.


От инвестиционното предложение на „Брау Майстер“ е видно, че в микропивоварната ще се произвежда бира с дневен капацитет от около 4000 литра. Мощностите ще се монтират след преустройство на съществуващи едноетажни постройки, с обща площ 1160 кв. м. Предстои ремонт на подови и окачени тавани, както и хигиенизиране на помещенията. Там ще се монтира инсталация за варене, съдове за ферментация, машина за опаковане в кегове и бутилираща машина. Предвидена е също мелница за смилане на малц, парогенератор и охладител.

Иван и Ангелина Делгянски ще префасонират цех за алуминиева дограма в сладкарски. Той се намира в жилищна сграда на ул. "Коматевско щосе". Капацитетът на работилницата с площ от 146 кв. м, е до 300 кг на ден готова продукция.

Коментари


Прекрасна идея за паркинг. Браво!

Страхотна идея за бърз фалит на инвеститора. Ако паркингът е 5-етажен, за "близо 50 автомобила", пада се "близо" по полвин декар площ за паркиране на една кола. Няма лошо, частникът си знае най-добре, може пък да стане чудо.