Чаят от глухарче вади песъчинките от бъбреците

 

 

Ако имате проблеми с бъбреците, може да потърсите решение в натуралната аптека, като започнете приема на следните билки:  

Глухарче

Чаят от глухарче облекчава болките в бъбреците. Поради своите диуретични свойства билката стимулира отделянето на урината и изхвърлянето на камъчета и песъчинки от бъбреците.  

Магданоз  

Чаят от магданоз често е препоръчван от билкарите за лечение на болки в бъбреците и при проблеми с пикочния мехур. За да се сдобиете с лечебната напитка, се нуждаете от супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз, който да добавите към чаша гореща вода.

Живовляк

Живовлякът е една от най-ефикасните билки за бъбреци. Растението има противовъзпалителни свойства и помага за облекчаване на болката.

Коприва

Копривата действа като диуретик и помага за освобождаването на бъбреците от камъни. Чаят от това растение е благоприятен за лечение на бъбречни възпаления и облекчаване на болки в ставите, които са резултат от големи количества пикочна киселина в кръвта.

Мента 

Ментата също е една от най-полезните билки за бъбреци. Чаят от мента има антисептичен и диуретичен ефект, който помага за изчистване на бъбреците от вредните вещества и токсини.

Мечо грозде

Мечото грозде е билка, която се използва от стотици години, а съвременната наука е доказала, че растението наистина има благоприятно въздействие върху бъбреците и пикочния мехур.

Куркума

Куркумата е мощно природно лекарство, което може да ускори процеса на възстановяване при бъбречна инфекция. Билката съдържа съставката куркумин, който има антибактериално действие.

Лимон  

Прясно изцеденият лимонов сок пречиства бъбреците чрез премахване на токсините от тях. Лимонената киселина, съдържаща се в цитрусовия плод, е полезна за разбиване и разтваряне на камъните в бъбреците.

Диня

Чаят от динени семки облекчава болките в бъбреците и действа като диуретик.
За да се сдобиете с лечебната напитка, е необходимо да смелите семената от една диня. Сварете чаша вода и добавете супена лъжица от смлените плодови семки. Оставете двата компонента да престоят около 15-20 минути, след което може да изпиете отварата. Не прекалявайте с приема на напитката. Три дни в седмицата са достатъчни, за да усетите лечебните свойства.

Вода  

Въпреки че не влиза в категорията „билки за бъбреци”, водата е изключително полезна за вашето тяло. Тя предпазва от камъни в бъбреците и спомага за по-лесното освобождаване от вече съществуващи такива. Освен това пиенето на много вода може да разсее болките в бъбреците. Тези природни дарове са най-благоприятните билки за бъбреци. Доверете се на тях, преди да преминете към лечение с медикаменти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?