Chanel се обявиха срещу естествените кожи

Всички кампании и протести на природозащитници срещу използването на животински кожи в модната индустрия малко по малко се увенчават с успех. Поредният от тях е новината, че Chanel спира използването на козина и екзотични кожи за направата на дрехи и аксесоари, пише лайфстайл.

Намерението бе оповестено от говорител на Chanel, който пояснява, че мярката цели да се поддържат етични стандарти и да се отговори на исканията на природозащитниците. 

 

Карл Лагерфелд

Източник: GettyImages

Карл Лагерфелд

 

Но решението е малко половинчато, защото забраната обхваща само кожите от крокодил, гущер и змия, както и пухкавите козини. Но нищо не се казва за останалите естествени кожи, които се използват масово за направа на обувки, чанти и якета.

От Chanel са на мнение, че забраните, които сами си налагат, ще доведат до една нова ера в производството на висококачествени дрехи чрез използването на нови материали и технологии, пише CNN.

 

Снимка 393537

Източник: Twitter / Shay Iles

 

Организацията за защита на животните PETA приветства решението на френската модна къща и подчерта, че от години приканва към него. Също така призова други луксозни марки като Louis Vuitton да последват примера на Chanel.

А стъпката, която Карл Лагерфелд и компания предприеха чак сега, е факт отдавна за Gucci, Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Calvin Klein и Ralph Lauren, в чиито модели вече не можем да видим животинска козина и екзотични кожи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?