Подай сигнал

Целта на атентата в Пловдив - да окървави Джумаята

Идеята била да се вбие клин между християни и мюсюлмани, разкри проф. Владимир Чуков, един от най-авторитетните арабисти у нас

Пловдив

от Хенриета Георгиева 7801 прегледа 0

Джумаята, на която се намира едноименната джамия, неслучайно е била под прицела на Ислямска държава

Вербовчикът е притискал 16-годишния младеж да направи атентат до Джумаята в Пловдив. Идеята била да се вбие клин между християни и мюсюлмани. Целта на бандитите от Ислямска държава е била в Пловдив, смятан за град на толерантността, да бъдат насъскани християни срещу мюсюлмани. Това заяви пред "Марица" проф. Владимир Чуков, един от най-авторитетните арабисти у нас.

При специализирана акция на Специализираната прокуратура, ДАНС, групата за борба с тероризма и Областната дирекция на полицията в четвъртък бе задържано 16-годишно момче от Пловдив. То учи в елитна гимназия под тепетата, много интелигентно дете е и от семейство с финансови възможности. Момчето е имало задълбочени познания по химия и е получавал инструкции от вербовчици как да сглоби бомба с максимален унищожителен ефект, разказаха запознати със случая.

В деня на задържането не е имало зрелищна акция. Родителите сами потърсили помощ още преди месец от полицията, след като забелязали промяна в поведението на детето си. Наели му и частен психолог.

Коментари


Абе Чуков,ти откъде знаеш за намеренията на джихадиста!

Презастрояват града в интерес на селянията с пари ! ЖАЛКО !!

Чуков е хАрабист.Туй ще рече локумджия от сърпо-ченгелски тип с червен гъз.Този тъпанар никъде не ходи по хАрабския свят,чете новини от сайтове и си ги интерпретира с кухия мозък.Простия галош не асимилира,че неговите предположения не са точния сценарий на ИД.

Да се направи такава бомба , от ам .силитра, е доста сложен процес за аматьори!!!

Тоя, професор, когото цитирате, дали може сам да си напише името? 99.99% от професорите в БГ са толкова прости, че в дума с четири букви правят 12 грешки.

Предлагам на редакцията по-внимателно да борави с тази материя! Още повече, че Пловдив и ЕСК за 2019 г.