Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан, съобщиха на сайта на държавното обвинение.

Сотир Цацаров възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура - Кърджали. 

На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от Кърджали към ГКПП "Маказа", при което е причинена смърт на 6-месечно бебе.

На 15.04.2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като прецени, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП – Кърджали.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара

24.04.2019 | 13:31

Ще си получи заслуженото, колкото си го получи Московски.

Отговори
1 0
Дио

Дио

24.04.2019 | 10:08

Да но да си получи заслуженото този убиец

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?