Цацаров в Пловдив: Не изключвам още бягства от затворите

Не изключвам при състоянието на мерките за сигурност в затворите да има нови бягства на лишени от свобода, като се има в предвид и  текучеството на охранителите, заради ниското заплащане на труда им и тежките условия за работа. Това заяви днес в Пловдив главният прокурор на Република България Сотир Цацаров. Изказването му бе по повод бягството от софийския затвор на двамата рецидивисти Владимир Колев и Радослав Пелов и на Георги Танчев от пловдивския затвор. Обвинител №1 бе категоричен, че ако изпълнителната власт не кардинални мерки проблемите в системата изтърпяването на наказанията на лишаване от свобода ще се задълбочат. Той добави, че на този етап в България няма затвор, който да отговаря на съвременните критерии за строг режим и безопасност за надзирателите. Сотир Цацаров добави,че е необходимо, че трябва да се помисли върху варианта всички затворници, изтърпяващи  присъди за тежки престъпления да бъдат събрани на едно място, където ще бъдат на строг режим. Това ще намали риска от бягства. Освен това е крайно необходимо да се забрани вкарването в затварите на всякаквистоки, а само на тези от първа необходимост за лишените от свобода.

Сотир Цацаров  присъства днес  на официалната церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2017 г. на Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тържеството  се проведе в Спортната зала на висшето училище на бул. България.

Близо 200 студенти, редовно и задочно обучение, ще получат дипломите си за завършено висше юридическо образование в ПУ „Паисий Хилендарски“. От тях 17 са отличниците на Випуск 2017 на Юридическия факултет. За всеки от тях са предвидени награди: грамота за отличен успех, книги, предоставени от издателство „Сиела“, и едногодишен безплатен абонамент за правно-информационната система „Сиела“.

Първенец на випуска е Кристиан Райчев с успех „Отличен – 5.99“. Дипломата  му връчи лично Сотир Цацаров. Отличникът получи от главния прокурор статуутка на лъв и коапие на книгата "История Слабянобългарская".

Снимки Стоян Илиев

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?