Бързи и яростни: Младоци зад волана газят наред

Все повече млади шофьори предизвикват катастрофи в Пловдив. Само вчера са станали две сериозни автопроизшествия с участието на водачи без достатъчен опит зад волана, сочи бюлетинът на МВР.

При единия от инцидентите възрастна жена пострада вчера в Асеновград. Около 14 часа на тел. 112 постъпило съобщение, че на ул. „Книжна фабрика“ движещ се на заден ход лек автомобил „Ауди“ блъснал 77-годишна пешеходка. Пенсионерката е настанена в болница, по данни на лекарите няма опасност за живота й. Колата управлявал 22-годишен, чиято алкохолна проба е отрицателна.

Трима пък са приети в болница след верижна катастрофа, предизвикана от друг младок вчера в Пловдив, за която Марица.бг писа. Около 16.15 часа, на кръстовище между бул. „Руски“ и ул. „Янко Сакъзов“, автомобил БМВ ударил изчакващия за ляв завой мерцедес, навлязъл в насрещната лента и се сблъскал с а. Пострадали са 58-годишният шофьор на третата кола и две пътнички в нея, на 56 и 51 години. Зад волана на БМВ-то бил 22-годишен, а на мерцедеса – 20 годишен. Тримата шофьори са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни.

Произшествието е отработено по административен ред от служители на сектор „Пътна полиция“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?