Българите разочароваха в четвъртия ден на олимпиадата

Тримата ни представители отпаднаха още в квалификациите

Разочароващо бе представянето на българските спортисти в четвъртия ден от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Трима наши сънародници опитаха късмета си, но рано се простиха с илюзиите дори за достойно представяне.
Състезателката ни в ски бягането Антония Григорова отпадна в квалификацията в спринта. Тя завърши 66-а от 68 участнички. Григорова финишира за 3:59.77 минути. Тя остана на 51.03 сек от шведката Стина Нилсон, записала най-бързото време в квалификацията.

Само две състезателки бяха по-бавни от Григорова, като завършиха за повече от 4 минути - корейката Джу Хери и Саманех Бейрами Бахер от Иран. За следващата фаза от надпреварата се класираха първите 30. Финландката Айно-Кайса Сааринен последна влезе във финала с 3:24.02, което е с 35.75 секунди по-бързо от Григорова. Българката, която участва за трети път в олимпийски игри, пропусна скиатлона (7.5 км класически стил и 7.5 км свободен стил), за да се съсредоточи върху спринта и масовия старт на 15 февруари.

"Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади. Чувствам се в отлична форма и се надявам в Пьонгчанг да съм във върхова кондиция, за да дам максимума от себе си", каза Григорова, преди да отпътува към Южна Корея.

Българските ски бегачи Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов отпаднаха в квалификацията в спринта. Двамата не успяха да поднесат изненада и да влязат сред първите 30, които се класират за четвъртфиналите в надпреварата.

Цинзов направи добро бягане, но това не беше достатъчно да се справи с голямата конкуренция. Той завърши за 3:28.19 минути и се нареди 60-и.  

Чучуганов постигна 3:32.62 минути, което го остави на 69-ото място.

Най-бърз в квалификацията беше финландецът Ристоматии Хакола с 3:08.54 мин. Освен него само още един състезател слезе под 3:10 мин - Йоханес Клаебо от Норвегия с 3:08.73 мин.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?