Бъдещи архитекти проектират Национален студентски дом

Студенти от университета по архитектура, строителство и геодезия са направили идеен проект за реставрация на Националния  студентски дом по поръчка на Националното представителство на студентските съвети. Сградата е собственост на МОН и се намира на пл. „Народно събрание”. Идеята е, след като се възстановят изгорелите преди доста години зали, те да се използват  като отворено пространство за реализация на студентски проекти.  Идейният  проект ще бъде предоставен на министерството. Това е различен  подход, на който държим - студентите да бъдат част от решаването на проблемите, обясни председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

Ще продължи традицията да се връчват наградите „Студент на годината”.  Екипът на НПСС ще работи за осъществяване на пътуващ фестивал на висшите училища по изкуства - „Сцената”, в който да се даде възможност на студентите да се изявят.

Друга амбициозна идея е да се постави началото на инициатива  „Панаир на знанието и опита”, на който студенти да демонстрират уменията си, за да могат да бъдат забелязани от бизнеса. Проектът „Истории на успеха” пък е замислен като  заснемане и представяне на кратки видеа  за най-добрите студенти в България.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?