Бъбреците ви се нуждаят от детокс, ето тайната

Кафето, черният чай и наситените мазнини вредят най-много

Бъбреците са жизненоважни органи, без които тялото не може да живее. Тяхната функция е свързана с филтрирането на токсините от организма, стимулацията на синтеза на кръвни клетки, хормони, регулацията на кръвното налягане, контрола на водно-солевия (електролитния) баланс в тялото, както и нивата на pH, като бъбреците имат за задача да предпазват от прекалено киселинна среда в организма, опасна за здравето.  

 


Могат ли протеините да навредят на здравето?  Когато е налице инфекция или бъбречно заболяване, всички тези функции започват да се затрудняват. Преди да настъпят необратими промени във функционалната тъкан на бъбреците обаче, има някои признаци, че те се нуждаят от детокс. Ако им обърнете внимание, ще можете навременно да предприемете детоксикиране на тези важни органи, за да запазите здравето си. 

 


Кои са знаците, че бъбреците се нуждаят от детокс? 

 


Хронични бъбречни заболявания - при тях бъбреците изпитват постоянно затруднение в изпълнение на функциите си. Ето защо при подобно страдание е добре периодично да правите детокс режим на бъбреците.   

 

Разрастващо се акне и кожни обриви - кожните проблеми могат да се свържат с различни състояния и могат да са предизвикани от многобройни причини, една от които обаче е здравето на бъбреците. Когато те не могат да извеждат качествено токсините от тялото и са прекалено натоварени, е възможно по кожата да се появят гнойни пъпки, замърсявания, обриви, зачервявания.  

 

Болка в гърба с неизяснен произход - болките в гърба могат да са предизвикани от различни причини, една от които са бъбреците. За да подобрите функцията им, детоксикирайте ги по подходящия начин.  

 

Избягвайте вредни за бъбреците храни и напитки. Сред тях са тези, причиняващи висока киселинност в организма - кафе, черен чай, тежки наситени мазнини. Наблягайте на полезните за тези органи продукти като червено цвекло, куркума, цитрусови плодове, рукола, диня, пъпеш, моркови, магданоз, червени боровинки.

 

Дехидратацията е пагубна за бъбреците, дори в леките  форми. Пийте достатъчно количество вода на ден, за да им помогнете да извеждат токсините от тялото по-лесно и качествено.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?