Бутиков хотел отваря врати на една от най-красивите улици

Residence City Garden влиза с летящ старт в класацията на най- добрите хотели под тепетата

Нов бутиков хотел на една от най-красивите стари пловдивски улици - "Велико Търново" привлича от няколко дни погледите на минувачите в Цар -Симеоновата градина. Сградата, която сякаш е извадена от романтичен филм, чието действие се развива в Рим, се намира на метри от парка и Пеещите фонтани.  

Хотелът носи името Residence City Garden и ще посрещне първите си гости през в края на октомври 2018 г. Сградата на ул. „Велико Търново“ № 19 издава изискания вкус и усет към красотата на  собствениците - семейството на бизнесмена Димитър Георгиев - създателят на козметичната компания "Роза Импекс". 

Сградата се вписва в архитектурния ансамбъл от прекрасни стари къщи на улицата, запазвайки автентичния градски дух.  За фасадата архитектът е избрал меки цветове в кафяво-бежови нюанси и спокойни изчистени линии, които създават усещане за пътешествие във времето чрез класическата красота и изящество. Интериорът с елегантните си решения на всички нива и неутрална и изчистена линия пък потапят в съвременна обстановка, изпълнена с мекота, уют и хармония. 

Строежът на хотела започва през 2015 г. Замисълът в началото е сградата да се впише в архитектурния ансамбъл на градината, водните каскади и старата улица „Велико Търново“. Инвеститорът признава, че резултатът е надхвърлил очакванията му – Residence City Garden е естествена синергия между класика, зеленина, вода и модерно рационално оползотворяване в градска среда. Предвидено е всичко: на най-долното ниво на комплекса е построен паркинг, от улицата се влиза в ресторант – галерия от светлина, музика, камина, към стълбите и асансьора отвежда мини атриум.

На разгъната застроена площ от 2500 квадратни метра са разположени хотелските стаи, студио, президентски апартамент, лятна градина, ресторант, подземен гараж за 15 автомобила, специални помещения за разкрасяващи процедури – фризьорски стол, масажен кабинет и други обслужващи помещения. 

Фоайето впечатлява със съвременната визия, закодирана в обзавеждането. Фокусна точка в това вътрешно пространство е камината, която внася неподправен уют, топлина, чар, събира функционалност и красив дизайн. Друг акцент в интериора е роялът, на който е отредено специално място в северната част.

Ресторантът на хотела ще бъде задължителна спирка за ценителите на европейската кухня. "Nobel by Chef Shishkov" ще бъде арена на истински кулинарни преживявания. 

На 2, 3,4 и 5 етаж са хотелските стаи. Те са решени в сребро и злато – като място, предназначено за почивка, е предвидено да бъде достатъчно уютно за спокоен сън. Затова в дизайна на спалните са използвани деликатни бежови нюанси и бяло в комбинация с пестеливо декорирани стени и осветителни тела в подобен стил, огледални врати. Баните към стаите следват основната цветова концепция на дизайна на стаите, изпълнени с италиански материали, които се отличават с високо качество и елегантни линии.  Това прави хотела подходящ както за бизнес пътуване, така и за удоволствие и семейна разходка, защото съчетава комфортът на спокойно място за настаняване с удобството на директния достъп до градския център. 

Собственикът е известен колекционер на изкуство и фоайето на хотела ще се превърне в дом за картините на някои от най-големите български художници. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?