БСП се готви за щурм на изборите в Пловдивска област

Живот кипи в Голямата къща на социалистите на ул. „Кръстьо Пастухов“ . Под пара са областният и предизборният щаб на БСП. През следващата седмица ни предстоят няколко общински конференции в областта, но които ще издигнем кандидат-кметове за градове и села и листи за общински съветници, обяснява зам.-председателят на предизборния щаб Александра Берданкова. Червените се подготвят и за консултациите за състава на Общинските избирателни комисии.

Берданкова разговаря в кабинета си с кандидат-кмета на Куклен Йордан Попов. Освен за предизборни консултации, Попов е тук и по друг тревожен проблем. Земеделската кооперация „Родопи“ е решила да намали едностранно изплащаната на арендаторите годишна аренда от 83 на 43 кг пшеница. Няколко хиляди души, които са дали земята на кооперацията, се чувстват измамени и правят протестна подписка. 

В разгара на отпуските в Голямата къща с бюста на Благоев се намира и пазителката на соццентралата Диана Милчева. Тук е и шефката на градския предизборен щаб Нина Чавдарова. Докато хората в щабовете са напълно мобилизирани, администрацията на социалистите е в отпуск до 26 август. 

Градската конференция, на която ще бъде утвърден кандидат-кметът на Пловдив, претендентите за шестте района и общинската листа е насрочена за 7 септември. С най-много номинации и голяма преднина пред останалите е директорът на Английската гимназия Николай Радев. 

Червените са обнадеждени от силния си резултат под тепетата на евроизборите през пролетта и сега се надяват да спечелят между 8 и 10 места в местния парламент. По думите им, ГЕРБ и десните партии губят почва под краката си както в областта, така и в Пловдив, което дава кураж на БСП да се надява на изборен фурор. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?