БСП издигна Тодор Стоилов за кмет на „Централен“

106-годишният бай Сандо надъхва социалистите със стих на своя приятел Никола Вапцаров

„Да обединим потенциала си и да покажем, че в район „Централен” има алтернатива на статуквото”, заяви председателят на районната структура на БСП Тодор Стоилов, преди единодушно да бъде издигнат за кандидат за районен кмет.

 

Районната конференция в Голямата къща в понеделник вечерта започна с дъжд от награди. С плакети за специални заслуги към соцпартията бяха отличени юбилярите,сред които двама столетници. 106-годишният бай Сандо лично благодари със стихотворение на своя приятел Вапцаров, а 100-годишният герой на социалистическия труд и началник на бившите Строителни войски ген. Иван Желев не успя да присъства. Плакети получиха още Диана Милчева за 80-ия си рожден ден и Георги Господинов за половин век всеотдайна работа в партията.  

 

След това Стоилов представи подробна карта на проблемите в района и посочи решения. „Администрация в тясна връзка с гражданите, с професионалните и творческите гилдии, с културни институти”, обеща районният лидер. Той предвижда арт съвет към районния кмет за цялостни политики по опазване и поддържане на културното наследство, концентрирано на територията на район „Централен”. Надява се, че в следващия местен парламент социалистите ще имат двойно представителство, за да се реализират управленските идеи на БСП.

 

„Няма по-слаб Общински съвет в историята на Пловдив от настоящия”, категоричен бе председателят на групата на червените общински съветници Николай Радев. Той анализира политическата обстановка в града и поведението на партиите, а съветничката на района Петя Манева представи отчета на групата. Тя посочи, че като основен противник освен ГЕРБ, трябва да бъдат поставени ВМРО и НФСБ.

 

Делегатите изслушаха и кандидатите за кмет на Пловдив, който БСП ще излъчи на 7 септември с гласуване. Номинираните от района са Николай Радев, издигнат от най-много основни партийни организации, Диана Димитрова, експерт по европейски програми, Минка Сърнешка - мениджър и бивш общински съветник, архитект Румен Григоров, адвокат Тодор Кръстев и инженер Калин Милчев. Социалистите от „Централен” предлагат 43 имена за включване в листата на БСП. Тя ще бъде подредена на висшия партиен форум - Конференцията, на 7 септември.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?