Бруно се показа: Даде изявление пред сайта. Вижте го

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович реши да не дава традиционната преди старта на пролетния дял от първенството пресконференция. Така си спести отговори на въпросите защо бяха освободени само българи и бяха привлечени играчи само от бивша Югославия, и то от долните дивизии. И защо новите не започнаха нито веднъж като титуляри дори в контролите. Защо не бе дадено игрово време на двамата юноши по време на мачовете в Анталия и дали чувства някаква вина, че на последния мач от есента на Лаута имаше едва 138 души.

 Публикуваме изявлението на Акрапович без редакторска намеса:

„Подготовката върви по план, лагерът в Анталия мина много добре. От началото до сега сме изиграли осем контроли и се вижда, че някои неща, които миналата година не бяха така, както исках аз, сега са поне 2-3 стъпки по-напред. Харесва ми това, че между футболистите има конкуренция - всеки има желание да даде максималното от себе си. Другото, на което много държа, са отношенията - искам те да си помагат един на друг, атмосферата в отбора да е ведра и позитивна и смятам, че до голяма степен това е факт. Кондиционно отборът е в много добра форма. Допреди два дни нямаше сериозно контузени играчи, но в сряда, по време на тренировка Мустафа Абдулахи се контузи. За съжаление ядрено-магнитният резонанс потвърди, че има скъсани връзки на коляното. Много съжалявам, че това се случи, защото той беше в чудесна  форма, играеше много добре, имаше важна роля в моите планове за пролетния полусезон. Ще липсва и на мен, и на отбора, но такива неща се случват. Пожелавам му бързо възстановяване и бързо завръщане обратно на терена.  Ален Ожболт имаше проблем с крака, който не му позволяваше да играе на 100 процента, но мисля, че бързо ще се оправи.
 
Доволен съм от зимната селекция, запазихме почти същия състав на отбора, като надградихме с новите попълнения. Успяхме да намерим играчите, които отговарят на моята концепция за отбор от млади футболисти, на начина ми на работа и целите пред отбора. Момчил Цветанов се аклиматизира много бързо и има голямо желание да покаже на публиката, че може да помогне. Никола Марич и Един Бахтич също са много качествени футболисти, все още се адаптират и се надявам скоро да могат да разгърнат своя потенциал и да помогнат на отбора да върви напред. Освен тях взехме и вратаря Стамен Бояджиев - талантлив и млад, бъдещето е пред него. Така че - готови сме, полусезонът предстои, има много мачове и всеки един играч ще има възможност да се докаже на терена.
 
Мисля, че имаме сериозен шанс да продължим и към полуфинала за Купата на България.
 
Относно предстоящият ни първи мач в неделя срещу Левски(София) мога да кажа, че през есента на миналата година Локомотив Пловдив показа, че може да победи всеки отбор - в това число Левски, Лудогорец и Ботев.  Понякога вземахме точка, друг път нямахме късмет, а понякога противникът ни превъзхождаше, но във всеки мач имахме един отбор, който даваше 100 процента, всичко от себе си. Вярвам, че ще продължат по този начин и през предстоящия полусезон и ще играем агресивен, атакуващ, мъжки футбол. Надявам се феновете да продължат да подкрепят отбора, защото това, което те ни дават, ние ще направим всичко по силите си да върнем в резултати.“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?