Бруно Акрапович: За да вземеш купата, трябва да вкараш гол

В подобни сблъсъци няма място за защитна игра

Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив, защото виждам играчите и феновете на клуба и тяхната енергия, каза треньорът на Локомотив Бруно Акрапович на пресконференцията преди финала за Купата срещу Ботев.

Ето част от плановете, с които специалистът смята да спечели трофея: 

За нас тази енергия е изключително позитивна. Видяхме този прилив на сили и в тренировките на тима. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да играем хубав футбол, а другите неща да останат на заден план.

Престижът от този финален сблъсък е голям и за града, и за играчите. Работихме много, за да може отборът да достигне до това ниво. Залогът е купата. Ако гледаме класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят отбор също има качества, ако не и по-големи. Това ще го покажем в мача. Не беше лесно да се опазим от картони и контузии в последните седмици, но успяхме. До днес /б. ред. - вчера/ нямахме проблеми със състоянието на футболистите. 

Всеки клуб, който играе срещу Ботев, мисли преди всичко за Тодор Неделев. Той е много добър, но ние ще си гледаме нашите качества. И ние притежаваме футболисти, които Ботев трябва да опази. В града има само една тема. Не ни трябва повече мотивация. Само трябва тази мотивация да не стане негативна и да не притисне футболистите. 

Искам феновете да подкрепят своя отбор, да покажем нещо много позитивно за футбола и град Пловдив. Искам тази атмосфера да бъде позитивна. Бяхме принудени да играем по-дефанзивно в последно време, защото разчитахме на повече футболисти и променихме стила си на игра.

Сега обаче не е моментът да се крием. Няма да играем дефанзивно. За да вземеш купа, трябва да вкараш гол. Контролирана офанзива, нека го кажем така. Опитах да дам шанс на много играчи, за да разчитам на всички във финала. 

В главата си имам титулярния състав, макар да остават две-три тренировки до мача. Идеалният състав обаче е в главата ми. Утре тренираме в 11 часа тук. Прогнозата показва, че ще вали дъжд в сряда. Подготвяме се професионално. Дъждът също има значение и прави война на терена. Футболистите обичат да правят шпагати. Вчера имахме уникална подкрепата на феновете. Дузпи тренираме всеки ден.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?