Подай сигнал

Британските служби ще проверяват случая ”Гебрев”

България

от Екип Марица 190 прегледа 0

Българските власти ще изпратят на британските служби за сигурност всички документи

Българските власти ще изпратят на британските служби за сигурност всички документи от лабораторните изследвания по случая ”Гебрев”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след заседание на парламентарната комисия за контрол над службите по сигурност, което продължи няколко часа.

В никакъв случай не говорим, че Гебрев е претърпял хранително отравяне, отметна се Цацаров. Той направи важно уточнение - фосфосъдържащо съединение се е съдържало в руколата, консумирана от Гебрев. Но мисля, че или бях неправилно разбран, или не бе интерпретирано добре, защото ние в никакъв случай не говорим, че господин Гебрев е претърпял хранително натравяне, подчерта Цацаров.

Главният прокурор обясни още, че е установен маршрутът на руския гражданин Федотов, който според британски медии е замесен в опита за убийство на Сергей Скрипал, пише фрогнюз.бг. Руснакът е бил в България по времето на опита за отравянето на Гебрев.

Цацаров допълни, че във Великобритания ще се установява дали използваното вещество у нас е новичок или не.

Стана ясно още, че към момента на отравянето, а и предната вечер, Емилиян Гебрев е бил на вечеря също с чужди граждани, негови бизнес партньори от руски и полски произход.