Бразилия мина през драма на Копа до полуфинала

Бразилия мина през иглени уши, но се класира за полуфинала на Копа Америка. Бойкият тим на Парагвай обаче даде як отпор на кариоките, за да станат пърният отбор в голямата четворка. В редовното време гол не падна, макар "гуараните" да играха с човек по малко от 58-ата минута, когато Фабиан Балбуена бе изгонен с директен червен картон. Така победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. Там "кариоките" показаха по-точен мерник и с 4:3 попадения се добраха до следващата фаза.

В 40-ата минута Евертон отправи опасно центриране пред вратата на съперника, но там нямаше кой да засече топката и да отбележи.

Минута след това Коутиньо нахлу на скорост в пеналта, но ударът му бе спасен от вратаря.

Бразилия продължи да действа по-настъпателно и през втората част и последователно с пропуски пред вратата на съперника се проявиха Коутиньо и Артур.

В 54-ата минута Роберто Фирмино напредна на скорост и бе спънат на границата на наказателното поле, а съдията отсъди дузпа за "кариоките". След разглеждане на ситуацията с ВАР реферът промени решението си и прецени, че нарушението е извън пеналта, но пък показа червен картон на Фабиан Балбуена за извършеното нарушение.

Дани Алвеш изпълни наказателния удар, като стреля опасно по земя и топката профуча до гредата, но в аут.

В 64-ата минута и Тиаго Силва се включи в предни позиции, но изстрелът му не затрудни вратаря на съперника.

Обсадата на вратата на Парагвай се засилваше и в рамките на минута удари отправиха Коутиньо, Артур и Алекс Сандро, но без успех.

В 74-ата минута Габриел Жезус пропусна най-добрата възможност до момента. Коутиньо с глава свали топката за нападателя на Ман Сити, но той от воле стреля покрай вратата.

В 77-ата минута Евертон шутира към близката греда, но ударът му бе блокиран. В 85-ата минута Коутиньо излезе на добра позиция, но и той не успя да се разпише.

В 90-ата минута Вилиан комбинира със свой съотборник пред наказателното поле, освободи си позиция и стреля, но нацели гредата.

В добавеното време Парагвай можеше да изненада неприятно кариоките. "Гуараните" организираха нелоша контраатака, но ударът на Ескобар бе доста неточен.

След това пък Евертон се озова на добра позиция, но изстрелът му мина над гредата, а впоследствие и Коутиньо пропусна страхотна възможност.

В крайна сметка победителят трябваше да бъде излъчен след дузпи. Густаво Гомес пропусна още при първия опит за Парагвай, а след това точни от бялата точка бяха Вилиан, Маркиньос и Коутиньо за Бразилия и Алмирон, Валдес и Рохас за парагвайците. Роберто Фирмино даде надежда на "гуараните", пропускайки при четвъртия удар за домакините, но веднага след това и Дерлис Гонзалес не успя да уцели вратата. Така решаващият удар бе за Габриел Жезус, който бе точен и донесе успеха на своя тим за крайното 4:3.

С тази победа Бразилия продължава на 1/2-финал, където ще срещне победителя от сблъсъка между Венецуела и Аржентина.

Бразилия - Парагвай 0:0 (4:3 при дузпите)

- Гомес пропуска
1:0 Вилиан 
1:1 Алмирон 
2:1 Маркиньос
2:2 Валдес
3:2 Коутиньо
3:3 Рохас
- Фирмино пропуска
- Гонзалес пропуска
4:3 Жезус

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?