Бягайте от тези 4 храни, когато пазарувате в супермаркета

Много се е изговорило за ползата и вредата от дадени храни в магазините. Истината обаче е, че хората често не се замислят, когато си пазаруват от супермаркетите, пише zdrave.to. 

Грешка е да мислим някои храни за полезни. Учените отбелязват, че на пръв поглед дори най-безопасните продукти, които ежедневно си купуваме, могат да бъдат много вредни. 

Затова е важно да знаем от кои храни трябва да стоим далеч, когато отидем на пазар в супермаркета. 

Специалистите обръщат голямо внимание на 4 специални продукта, които да не купувате:

Риба в пластмасови опаковки

Повечето от морските продукти в такъв тип кутии стоят в саламура. Често тя съдържа много опасното вещество хексаметилентетрамин, който дори е забранен в някои страни. 

Грозде

Всички знаем, че трябва да консумираме повече плодове. Специално гроздето обаче има много кратък срок на годност. До момента, в който пристигне в магазина, то вече става негодно за консумация. Именно по тази причина често се обработва с различни химикали, за да има перфектен вид за купувача.

Рулца от раци

Първата ни мисъл е, че това са морски дарове, които за изключително полезни. Не е точно така обаче. В рулцата от раци по магазините се съдържат много изкуствени оцветители, овкусители и захар. 

Червен боб

Тук е необходимо да отбележим, че червеният боб може да има множество ползи. Ако не варите обаче боба достатъчно дълго, той може да стане отровен. Необходимо е да накиснете във вода боба няколко часа преди готвене.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?