Подай сигнал

Ботев и Локото ще плащат по 100 лв. за стадионите

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1247 прегледа 0

По 100 лева ще плащат на общината за концесиите на стадионите си футболните дружества "Ботев" и "Локомотив". Предложението за промяната на годишните такси е внесено в Общинския съвет от зам.-кмета по спорт Георги Титюков и ще се обсъжда на сесията на 17 септември.

С това Община Пловдив изпълнява нареждането на премиера Бойко Борисов за намаляването на концесионните такси до 100 лева. Препоръката беше дадена на кмета Иван Тотев при посещението на министър - председателя на стадион "Христо Ботев".

Договор за концесията на "Локото" не е подписан, защото ръководството на клуба отказа да внесе оферта. Според условията, определени от Община Пловдив, концесионната вноска беше в пъти по-висока. ПФК "Ботев" АД, чийто договор е подписан на 13 март 2013 г., трябва да плаща в първите две години не по-малко от 31 000 лева , а през третата и всички останали години - минимум по 46 000 лева.

Новата годишна такса за "Ботев" ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. и ще важи до края на договора, който беше сключен за срок от 35 години.