Борисов се закани на лекарите: Нека не стигаме до арести

След като научих, че на годишна база увеличението на болничните е с над милион и половина, възложих тази сутрин проверка за реда на издаването на болнични листове. От два милиона, издадени през миналата година, тази година болничните вече са три милиона и половина. Искам да предупредя медиците - нека не стигаме до арести за фалшиви болнични, заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от последното изследване за контрабандните цигари в България през първото тримесечие на 2019 г. 

Според него зачестяват случаите на хора, които вземат болнични без причина с ясното съзнание, че работодателят и бюджетът ще им плащат през това време. "А те отиват да берат гъби или нещо друго", каза премиерът.

"Тази практика трябва да спре, защото много сектори от икономиката страдат от това. Такъв натиск за увеличение на доходи и заплати има в цялата страна, че всеки лев в повече влязъл в бюджета ни е важен", каза премиерът.

Премиерът обърна внимание на факта, че политическото неспокойствие във времето около последните евроизбори е довело до леко покачване на контрабандата на цигари в някои градове от страната. Преди това тази тема бе засегната от директора на Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов. Борисов взе думата от него и посочи, че така е било и по времето на премиерстването на Пламен Орешарски и кризата с КТБ. "Веднага се вижда от диаграмите, че има леко покачване на контрабандата с цигари през това време", каза той. 

На база на успехите на България в борбата с контрабандата на цигари - едва 3,8% за първото тримесечие на 2019 г. при 34,5% през 2010 г., е лансирана идеята за създаване на Европейски център за борба с контрабандата, съобщи Борисов. Намерението е представители на институциите ни като МВР, НАП, Главна прокуратура, Агенция "Митници" и др. да предадат опита си на чужди колеги. "Ханс Тимерманс също ни поздрави за тези успехи, вие виждате, че България има най-ниски показатели в целия ЕС. Остава сега с петрола и горивата да направим същите изследвания", каза премиерът.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
@

@

03.07.2019 | 14:57

Желателно е да се стигне до арести. Отделни представители на бялата мафия обнагляха и се мислят за НЕДОСЕГАЕМИ, защото, от тях зависел живота и здравето на народа. В крацера им е мястото.

Отговори
1 1
¹111

¹111

03.07.2019 | 14:33

Нака да работим до 70г. и се чудим защо има болнични, а не съобщения за смърт.

Отговори
6 1
Един Българин

Един Българин

03.07.2019 | 14:23

Вкара ги в затвора и убийците и крадците и измамнизите- лекари съдии прокурори полицаи. Всяко подкупена МЕКЕРЕ СЪД И ЗАТВОР. ЗНЯМ ПОНЕ 20 ЧОВЕКА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИНО СИ ШЪТАТ НА ДВОБОСА КОТО НЯКОЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА ГИ ПАЗИ И ТО НАДЛЕЖНО

Отговори
1 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?