Борисов с извънреден коментар за гръмката новина за Кристалина Георгиева

"Не се разбрахме. Не сме спали. Въобще не сме си ходили. Това са 40 часа. Продължаваме утре в 11 часа", това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел, където се водят тежки преговори за това кой да е новият шеф на ЕК.

"Не сме си ходили. Даже ни изгоряха хотелите. Оказа се, че сега никой не може да ни направи резервация", оплака се премиерът.

"Правих консултации – видяхте. Няма гласуване. Всеки си предлага неговите кандидати, другите отричат и това е", допълни Борисов и допълни: "Надали аз ще разказвам кой кого блокира. Аз отговарям само за нашата позиция, която бе ясна и категорична".

Премиерът заяви, че нямаме шансове за шефското място на Съвета, но името на Кристалина Георгиева е предлагано неведнъж.


"Към момента мнозинство могат да направят социалдемократите и ЕНП. Наслушах се на глупости цяла вечер. Вишеградците предлагат Кристалина да бъде на този пост. Аз съм я номинирал. Вчера затова съм разговарял с Тимерманс, човекът дойде в 1 часа", каза Борисов.


"Комисар с реален ресор или преговарящ - кое е по-важно за нас? Представете си, ако страните от Западните Балкани не бъдат поканени. Считам, че на нас ни трябва реален ресор и човек в комисията. Мисля, че Мария Габриел е доказана като човек", допълни премиерът.

По думите му Мария Габриел е комисар и председател на Комисия и за нея не се обсъждат други позиции.

Борисов уточни, че засега се обединяват около мнението, че Вебер трябва да оглави парламента, а Тимерманс Комисиите. "То тук е спорът - искат да им обърнат позициите", поясни премиерът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Свинчо

Свинчо

01.07.2019 | 15:38

А бе друго си беше да те поканят в СИВ може да метеш коридорите ама си във Москова а сега всички червени отрочета на запад засраметесе другари до деведесета година не даввхте на хората до Сливница да отидат

Отговори
7 0
банкя и дебилите

банкя и дебилите

01.07.2019 | 15:08

40 часа не съм крал нищо,щот не съм в България,ама утре в 11 се пребирам....

Отговори
8 5
@

@

01.07.2019 | 14:56

Очарователен начин на изразяване при обяснение на пожарни ситуации има нашият премиер. Разказва толкова завладяващо и аналитично едновременно, стил на Розалия Бикова.

Отговори
10 1
Иван Иванов

Иван Иванов

01.07.2019 | 14:40

Кристалина е най-неподходящата кандидатура за България. Тази си гледа нейните интереси и няма да се заспъти никога за България.

Отговори
14 5

01.07.2019 | 14:23

Какво можеш да обсъждаш, доценте по физкултура ?

Отговори
13 5

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?