Борисов обяви кого трябва да мразим колкото крадците и убийците

В столичен хотел стартира форум „Взаимодействие между публичната и частна сигурност за противодействие на киберзаплахи. На него ИТ експерти представиха начините, по които могат да ни хакнат профилите в социалните мрежи или банковите сметки. 

"Поздравявам всички по повод Деня на София и днешния голям християнски празник", заяви в началото премиерът Бойко Борисов.

"Поздравявам и организаторите на форума. Както всичко в живота по-лесно се троши, отколкото изгражда. Поздравявам младите хора, които са тръгнали в другата посока. Както мразим крадците и убийците, така трябва да мразим и хакерите", разкри министър-председателят.

"Има много талантливи младежи, които ако впрегнат усилията си в добри дела, ще изкарват повече пари. В ГДБОП заплатата е 1500 лв. за ИТ специалисти, а в частния сектор заплатата е 10 000 лв. Само хората с голяма кауза ще дойдат да работят за държавата. Таванът на заплатите пречи да привлечем достатъчно квалитетни хора", допълни Борисов.

"Трябва да има нетърпимост към хакерската дейност. Сега тръпна за суперкомпютъра, какво ще му се случи и какви поразии ще го застигнат. В момента му изграждаме къщичката", категоричен бе премиерът.

"Редно ли е вместо за заплати и пенсии, да даваме стотици милиони, за да се защитим от хакерите. Няма голяма организация, която да не е хакната - дали руска или американска", попита Борисов.

"Колегите от едно районно са ми разказвали по какъв съвременен начин се крадат коли. Сядат на компютъра едни перфектно обучени младежи, ама иначе са хайдуци", разкри Бойко Борисов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?