Борисов обясни защо няма номиниран втори кандидат за главен прокурор

Някой умишлено иска да сваля правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов снощи в Пазарджик, в отговор на въпрос за изтеклите данни от прокуратурата след кибератаката срещу НАП.  Министър-председателят се срещна с кметове и животновъди от областта по темата за мерките срещу африканската чума по свинете.

„Понеже във всички сфери се развиваме добре, вие питате как действа прокуратурата. Тя е независима власт и аз нямам общо с нея. Г-жа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор. Що за глупост? Представете си, че чрез министъра на правосъдието бях издигнал втори такъв кандидат. Какво хипотетично би станало, ако бях посочил например Емил Радев? Ако го изберат, изведнъж на другия ден се оказва, че депутат от ГЕРБ е главен прокурор на републиката“, коментира Борисов.

„За това прокурорите избират прокурори, съдиите – съдии, аз можех да се намеся само чрез министъра на правосъдието, който да предложи на ВСС. Считам, че това трябва да отпадне, защото не трябва никоя партия и правителство да се месят в независимата съдебна власт. Какво е това политически партии да си предлагат прокурори, аз не предлагам никой“, допълни Борисов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
 ЛЗ

ЛЗ

03.08.2019 | 14:22

Тоя ни има съвсем за балъци!!!!

Отговори
1 0
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

03.08.2019 | 09:46

Бойко, следващия път като ти задават такива нахални въпроси, не се ядосвай, а продължи мисълта си "...министър председателите избират министър председател, интелигентните дизайнери - интелигентен дизайнер." Само пожарникарите се назначават по документи.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?