Борисов избира между петима кандидати за кмет на Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ начело с Бойко Борисов ще избира кой да бъде кандидат за кмет на Пловдив. Списъците с номинациите вече са подготвени и ще бъдат изпратени на премиера.

Петима са в топ 5. Иван Тотев, който публично се отказа да се състезава за трети мандат, събра 300 гласа на партийните събрания. Това предизвика учудване сред членовете на ГЕРБ, които смятат, че не би трябвало изобщо да се подлага на гласуване кандидатура на човек, който ясно заяви, че е "прегрял" и не иска да е кмет.

След Тотев  се нарежда кметът на "Тракия" Костадин Димитров с 255 гласа.

 Със сериозно доверие - 217 гласа, се ползва в ГЕРБ областният управител Здравко Димитров. Кметът на "Централен" Георги Стаменов има 208 гласа, а кметът на "Западен" Димитър Колев - 169.

За кмет на Пловдив, но с много по-малка подкрепа,  са номинирани още зам.-кметът на Община Пловдив Александър Държиков, шефът на РИОСВ Стефан Шилев и Радослава Ташкова, съпруга на депутата Атанас Ташков и председател на съветниците на ГЕРБ в Общинския съвет.

В редиците на ГЕРБ  продължават да коментират, че приближените до Иван Тотев разиграват сценарий, надявайки се Бойко Борисов да го одобри за трети мандат, като сочат за пример Корнелия Нинова. Други твърдят, че кандидатурата му е посочена нарочно, за да се отклонят гласове от  други кандидати. 

Усилено се говори, че върху членове на ГЕРБ се е упражнявал натиск как да гласуват, включително със заплахи, че ще им "изстине мястото".  Мнозина от партийните членове са назначени на различни общински служби. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
29 коментара
Феро

Феро

27.07.2019 | 19:29

Господин Тотев е вече нормална история от към кметуване. Дали ще го съдят или не това е въпрос с повишена трудности нямам отговор, а и всеки който не е осъждан не може да бъде наричан престъпник - факт, но не това е бъдещето на Пловдив, защото да говорим за миналото е без особен смисъл. Сега най-важната, жизнено важната задача на града е да се предложи уникално читава кандидатура без значение от кои. Най-добре ще да е от герб, но да не е член на герб защото е необходимо ясно доказателство, че герб не се стреми на всяка цена към властта, герб е осъзнал част от допуснатите грешки, герб не е успял да създаде друга личност, като приемлив образ, която да е добре приета сред Пловдивчани. Ако герб издигне независим кандидат, то това ще е най-печелившият им ход. Защо: Ако спечели, печели герб, ново лице не обременено от нападки и току виж и повишило имиджа на партията, който за щастие все още е на добро ниво. Въобще позитивите са колосални, както за партията така и за града. Ако случайно загуби, герб не е посрамен, ще имат достатъчно логични доводи да не компрометират високият рейтинг на партията. Освен това нито Здравко, нито Стаменов, Коцето и който и да бил кандидат от партията няма да му се отвинтва главата от премиера /всеки кандидатирал се от тях бих нарекъл КАМИКАДЗЕ/. Само позитиви. Защо трябва кандидата да не е партиен член на герб: Защото всеки един от кандидатите от партията ще са носители на обремененост, която ще се свързва с Тотев. Освен това вече има и достатъчно проучвания, които са публични - Тотев 19%, Зико8%, Стаменов 4%, Коцето 5%, освен това кметовете на райони не са разпознаваеми сред пловдивчани. Но самата партия за разлика от тях има около 40% подкрепа сред гражданите??? Това означава, че всеки един кандидат от партийните структури освен Тотев ще загуби още на първи тур /Тотев губи категорично на балотажа от Слафчо/ - няма да отиде дори и на на Балотаж и тогава се оформя трагичната картина Слафчо срещу Каназирева - трагедията на Пловдив ще е факт. Но ако има една читава безпартийна кандидатура задължително ще консолидира още много допълнителни гласове, защото всеки пловдивчанин гласувал за независим кандидат макар и издигнат от герб на практика не гласува за герб. Партията ще си вземе своите 40% и като се добавят още поне 15% от други, кандидатът издигнат от герб има уникалния шанс да спечели изборите още на първия тур. Ако съвсем случайно не стане на първи тур, то на втория тур победата му е гарантирана, защото и Слафчо и Каназирева са достатъчно "изтъркани" и "овехтели" кандидати и срещу тях поради куп сериозни причини от миналото има естествено недоволство, което ще отиде при независимия кандидат издигнат от герб. Това е единствения разумен път на Пловдив за да не потъне в селяния при Слафчо и в трагикомизъм при Каназирева и за да не загуби и пълната подкрепа на Държавата в лицето на премиера Борисов. Въпроса е кандидатът да притежава всички необходими качества, доказани.

Отговори
1 0
Радка

Радка

27.07.2019 | 11:54

Е г-жо Йончева ние българите няма ли да се срамувам от теб, че са те избрали Евро депотат, а си хем красива хем лъжлива мислиш ли, че някой ти вярва на твоите лъжи. Така лъжете и за Евро изборите и зсагубихте и сега ще загубите.

Отговори
1 0
Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

26.07.2019 | 21:12

Не знам за Борисов, ама Здравко май е фаворита на в. "Марица"! Значи Тотев е първи е с 300 гласа, втори е Коцето Димитров с 277, а Зико чак трети с 217 гласа, но на снимката е само Зико, при това са му избрали такава "Бай Ганьовска" снимка, че да се умили народонаселението, нали мнозинството са кювлии от селата. Само защо е тая минерална вода в ръката му, загрозява го.......

Отговори
0 2
Майнатаун

Майнатаун

26.07.2019 | 21:00

Това положение Борисов не може да го търпи и трябва да удари със здрава Банкянска ръка по масата. Как е възможно той от една година да показва кой му е фаворита, да им го навира в очите по всевъзможни начини, а членовете на неговата собствена партия да номинират Тотев с най-много гласове, а неговият фаворит да е чак на Трето място! Как е възможно!?!? При това за радост на Борисов и на Славчо, естествено, преди събранията Тотев заяви, че няма да се кандидатира за кмет на Пловдив и пак гласуваха за него хората. Даже за да не влияе на избора им Тотев не е присъствал на нито едно събрание и пак на първо място! А Коцето кмета на Тракия да е второ място, преди Зико! Не може така! Бат бойко трябва да удари по масата и да изрицитира на пловдивчани "Тук се слуша мойта воля, аз съм капитан!"и да тури Зико за кандидатура на ГЕРБ за града! Ама кой ще свърши работата по изборите?? Щото то номинациите лесно, ама никой в ГЕРБ не е виждал Здравко да прави квото и да е по изборно време...Кой ще му проведе кампанията?? Десет избора ГЕРБ печели под ръковоството на Тотев. Ако той и неговите хора не го подкрепят, Зико няма шанс. Ама как Борисов ще мотивира сегашния кмет да го направи?? Това е важният въпрос!

Отговори
2 0
Супер

Супер

26.07.2019 | 13:15

Всички тези са страхотни Браво Бойко кои ли ште краде по малко от тях...... Смешни и.. Прос народ слаба държава

Отговори
2 0
Асен

Асен

26.07.2019 | 11:59

Най-после ще изритат прасето Ташкова - сивия кардинал.

Отговори
4 1
Мехмед

Мехмед

26.07.2019 | 08:18

Петимата се канят - шестия - Славчо Атанасов - печели .

Отговори
3 2
Kanada

Kanada

26.07.2019 | 05:04

Vreme e obshtinskoto ypravlanie / kandidati da ca nezavicimi ot politicheskite partii. V Kanada partiite niamat rabota da nominirat i predlagat kandidatyri za kmetove. Te ce izbirat ot horata jiveeshti v grada.

Отговори
2 1
намършенЪ

намършенЪ

25.07.2019 | 19:09

До C.L. По-добре, отколкото скулптура на интервент-болшевик! Всичко руско - на бунището!

Отговори
6 6
C.L

C.L

25.07.2019 | 18:51

Няма да е зле на мястото Альоша да се сложи статуя на Б.Б. , който да бди над града.Автомата може да остане.

Отговори
8 10

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?