Борецът Манчоров свързва босовете на незаконни цигари

2 месеца след ареста на алкохолния бос джипът на посредника е запален

На 25 ноември м.г. джип БМВ избухва в пламъци. Луксозният автомобил е паркиран пред кооперация в кв. “Кючук Париж” в Пловдив. Собственикът на джипа е познат на полицията в града и в местния ъндърграунд, пише 24часа.

Това е бившият борец Красимир Манчоров. В миналото е работил с Антон Генадиев-Санджето, наместник на Георги Илиев от ВИС-2 в града под тепетата.

Някъде около 2010-а между тях избухва конфликт и се разделят. Още тогава Манчоров вече е близък с друг местен бизнесмен с малко име Антон, който тепърва ще става по-богат и влиятелен. Това е Арабаджиев, сочен за организатор на най-модерната разбивана досега у нас фабрика за нелегални цигари в село Труд.

През 2008 г. Антон Арабаджиев и съдружникът му Йордан Джермански

продават фирмата си “Вип пропърти груп” на бореца Манчоров и негов приятел

През 2014 - 2015 г. в компанията на Антон Арабаджиев и Красимир Манчоров, която често е засичана в нощни заведения в Пловдив, се появява и Стайко Стайков. (По това време синът на Миню Стайков е женен за дъщерята на Ветко Арабаждиев Александра - бел.ред.) Според източник на “24 часа” от Пловдив точно Красимир Манчоров е най-вероятната връзка между Антон Арабаджиев и фамилията Стайкови. Случайно или не, Арабаджиев и Миню Стайков са обвиняеми за две от най-големите фабрики за нелегални цигари - едната разбита през юли 2018 г. в Карнобат, а другата през юли 2019 г. в село Труд.

Още при огледите на машините в село Труд разследващите казаха, че проверяват връзка между двете фабрики, която все още не е потвърдена официално. За тази в Карнобат, свързана с Миню Стайков, се знае, че е работила от 2016 г. насам, а вероятно и в годината преди това. Щетите за бюджета само за този период от производството на нелегални цигари там са за над 70 млн. лв.

 По неофициална информация Антон Арабаджиев и Миню Стайков действат в синхрон

в производството на цигари в този период. И двете фабрики са изградени по идентичен начин, но правят различни марки цигари.

За разлика от тази в село Труд, където са арестувани работниците - украинци и молдовец, в Карнобат халетата са били празни, но машините в готовност. Подозренията на разследващите в началото са, че някои от задържаните чужденци във фабриката на Арабаджиев са се трудили преди това в Карнобат.

Миню Стайков е арестуван през септември 2018 г., два месеца след като ГДБОП и Специализираната прокуратура влизат във фабриката в Карнобат. Освен него обвиняеми са синът му Стайко Стайков, който се издирва, шуреят му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров - син на кмета и собственик на мандрата, в която е изграден нелегалният цех. Стайко Стайков не е задържан веднага.

Издирва се 5 месеца и се появява в “Пирогов” с твърдението, че е бил отвлечен. По времето, когато Стайко се издирва обаче, в службите за сигурност се получава информация, че между него и Антон Арабаджиев (по това време на свобода - бел. ред.) е проведен разговор, в който

Стайков го обвинявал, че стои зад разбиването на фабриката в Карнобат

и ареста на баща му. Според оперативна информация на разследващите Антон Арабаджиев е помогнал с експертизата си на Миню Стайков, за да изгради фабриката си, а с парите от консултациите Арабаджиев е направил и своя. По това време той вече има опит в бранша и дори вече е осъждан условно за разбита друга нелегална фабрика - през 2011 г. в пловдивското село Патриарх Евтимово. 

Подробности четете тук

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ааааааа,

ааааааа,

21.08.2019 | 16:09

не се разбира - Антон Арабаджиев арестуван ли е?

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?